Edukaks daamiks sai Tiiu Sild

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon valis reedel kahest kandidaadist Tartu edukaks daamiks 2001 Ahhaa-keskuse juhi Tiiu Silla.

Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooni liige Hemi Sakkov tõstis nelja lapse ema Tiiu Silla puhul esile, et ta on käivitanud emakakaela vähiga seotud viiruste diagnostika projekti ning loonud interaktiivse hariduskeskuse Ahhaa, mida on külastanud juba ligi 60 000 last.

Tiiu Sild on Tartu Pereliidu asutajaliige. Abikaasa surma järel on ta üksi suutnud toime tulla perekonnapea rolliga.

«Tiiu Sild teeb fantastiliselt armsaid tekstiilinukke,» lisas Sakkov.

Tänavuseks eduka daami teiseks kandidaadiks oli eksmeedikute ühing Halastus esitanud oma esinaise Liidia Laaneoja.

Tiiu Sild

- Tiiu Sild on sündinud 17. juulil 1958 Tartus. Lõpetas Tallinna 46. keskkooli kuldmedaliga (1976) ja Tartu ülikooli füüsika-keemiateaduskonna orgaanilise keemia erialal cum laude (1981).

- 1981. aastast töötas Teaduste Akadeemia keemia instituudis, alates 1990. aastast jätkas erialast tööd Tartu Ülikoolis orgaanilise keemia õppetooli juures.

- 1997. aastast töötab hariduskeskuse Ahhaa juhina.

- Alates septembrist 2000 õpib Tartu Ülikooli doktorantuuris loodusteaduste didaktika alal.

- Vanim tütar Mari õpib Tartu Ülikoolis bioloogiat, teine tütar Elin käib Treffneri gümnaasiumis, pojad Mihkel ja Kaarel on veel põhikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles