Reform sai juhtida enim volikogu komisjone

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu.

Tartu linnavolikogus moodustatud kaheksast alalisest komisjonist viis jäi Reformierakonna juhtida.


Tartu volikogu otsustas läinud neljapäeval moodustada kaheksa alalist komisjoni ja valis nende esimehed.



Arengu- ja planeerimiskomisjoni esimehena jätkab Veljo Ipits (Reformierakond, RE), hariduskomisjoni esimehena Hele Everaus (RE) ning revisjonikomisjoni esimehena Peeter Laurson (IRL). See on ka ainus opositsioonile jäänud komisjoniesimehe koht.



Linnamajanduskomisjoni esimeheks valiti Verni Loodmaa (RE), rahanduskomisjoni esimeheks Väino Kull (RE), linnavarakomisjoni esimeheks Urbo Vaarmann (Keskerakond, KE), kultuurikomisjoni esimeheks Natalja Trošina (KE) ning sotsiaalkomisjoni esimeheks Toomas Tein (RE).



Keskkonnakomisjonita


Seega on koalitsiooni juhtida seitse komisjoni, viis Reformierakonnal ja kaks Keskerakonnal. Komisjonide juhid saavad töö eest hüvitist 3000 krooni kuus.



Komisjonide aseesimehed selguvad järgmisel volikogu istungil salajasel hääletusel. Seejuures on kandidaatide seadmise õigus vaid komisjonide esimeestel. Komisjonide aseesimehed hüvitist ei saa.



Volikogu lükkas tagasi sotsiaaldemokraatide ettepaneku luua eraldi keskkonnakomisjon, selle poolt oli 17 ja vastu 26 volikogu liiget.



Fraktsioonid selged


Volikogu registreeris ka fraktsioonide koosseisud. Reformierakonna fraktsiooni esimees on Toomas Kapp, aseesimees Kristjan Karis; Keskerakonna fraktsiooni esimees on Olev Raju, aseesimees Artjom Suvorov; Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimees on Jüri Kõre, aseesimees Toivo Maimets; Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees on Tõnu Ints, aseesimees Toomas Jürgenstein.



Volikogu määras fraktsioonide esimeeste tasuks 3000 krooni kuus, aseesimehed tasu ei saa.



Vastavalt Tartu linna põhimäärusele saavad fraktsiooni moodustada vähemalt viis volikogu liiget, nii ei ole fraktsiooni moodustamine võimalik Rahvaliidu kahel saadikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles