Ameerika suusaajakiri kiidab Eesti tüdrukut taevani

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti freestyle-suusatamise tulevikulootus Kelly Sildaru.
Eesti freestyle-suusatamise tulevikulootus Kelly Sildaru. Foto: Erakogu

Hiljuti tõstis Ameerika suusaajakiri «Skiing Magazine» esile kuus andekat noort freestyle suusatajat, kellele ennustatakse suurt tulevikku. Üllataval kombel nimetab ajakiri viie lootustandva USA noorsportlase kõrval mujalt maailmast ainsana seitsmeaastase Eesti tüdruku Kelly Sildaru nime.


Artikli juhtlõigus seisab: kui need kuus suudavad edukalt läbida algklassid, saavad hakkama puberteediga, siis nemad võiksid valitseda tulevikus ka antud spordiala.



Kuidas on aga võimalik, et ajakiri leiab väljaspoolt Ameerikat ainukesena üles Kelly? Tüdruku isa Tõnis Sildaru on olukorraga silmnähtavalt rahul ning kinnitab, et tütre mulluse hooaja tegemised on silma hakanud ka teistele suusaajakirjadele.



«Kelly kohta võib lugeda ka lisaks väga paljude erinevate riikide suusafoorumitest,» sõnas Sildaru. Lumiste nõlvade hirm on Tallinna tüdruk Kelly Sildaru, kes alustas sel sügisel oma kooliteed Tallinna Saksa gümnaasiumis. Ühtlasi on Kelly ka Eesti suusakoondise noorim liige.



Vaatamata noorusele tegi Kelly aasta eest tuule alla Rootsis enda vanustele poistele. Naiste arvestuses võitis ta korra ka Soome võistlustel esikoha.



Kelly ise soovib jätkata vähemalt sama edukalt kui möödunud hooajal, märkis isa. Võimalikult palju treeninglaagritesse sõita, osaleda kolmel-neljal välisvõistlusel, võib-olla ka rohkem, kui toetajad leiab.



Tänavu on võistlushooajaga juba algust tehtud. Kolmel viimasel laupäeval toimusid võistlused Soome erinevates linnades.



«Kahjuks tuli osaleda meeste klassis, kuna teisi naisi suuskadel ei osalenud. Kelly seda päris võistlusena ei võtnud ka, kuid vähemalt sai kogemusi juurde,» märkis Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles