Kas prügiveohind tõuseb?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Veolia

Septembris üritas Veolia Keskkonnateenused oma kolmes jäätmeveopiirkonnas omavoliliselt hindu tõsta. Veolia lõunaregiooni juht Kalle Voogla ütles siis, et tühjendushindu tõstma sunnib Aardlapalus ümber­laadimise ja Torma prügilasse vedamisega kaasnenud lisakulu. Kas on selgunud, kas uuest aastast või varem hinnatõus tuleb või ei?


Rein Haak,

Tartu linna­valitsuse linnamajanduse osakonna juhataja:

Mis puudutab ümberlaadimise kulusid, siis neid tartlased juba maksavad. Hind selgus riigihanke käigus, tonni hind on sellega fikseeritud. See on kindel, joon on all. Sellele tonnihinnale saab Veolia  lisada täpselt nii palju, kui võtab juurde Torma prügila riiklikku saastetasu.

Lahtine on praegu ainult see, kas Torma prügila tõstab vastuvõtuhinda rohkem, kui tõuseb riigimaks. Torma prügila haldaja käitumine pole täna teada.

Veolia ei saa tulla kõrgemat hinda taotlema mingite uute Aardlapalu ümberlaadimisjaama kuludega?


Ei. Siis ta peab hankest, mis on tehtud seitsmeks aastaks, taganema. Veokomponendid on selles hankes lahti kirjutatud ja kui tõuseb näiteks nafta hind maailmaturul, on see vääramatu jõud.

Praegu midagi sellist kütuseturul pole juhtunud ja hinnatõusu taotlust saame rahuldada ainult selles mahus, mis tuleneb Torma prügila kulude kasvust.

Kui palju võib nende kulude võrra kallineda prügikasti tühjendus kahe kuu pärast?


Tõus saab olla 80-liitrisel kastil paari krooni ringis. Mida suurem kast, seda suurem tõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles