Valdades käib volikogu esimeeste valimine

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortevolikogu.
Noortevolikogu. Foto: Lennart Rikk

Tartumaal oli eile lõunaks uus volikogu esimees paigas pea pooltes omavalitsustes. Järgmisel istungil hakatakse valima vallavanemaid.


Haaslava vallavolikogu hakkab juhtima valimisliidu Koduvald Haaslava liige Taivo Kirm. Üheksaliikmelises volikogus on Koduvald Haaslaval kuus kohta.



Luunja vallavolikogu valis esimeheks valimisliidu Koduvald Luunja liikme Heino Saare, kes juhtis volikogu ka varem. Koduvald Luunjal on volikogus kuus kohta kolmeteistkümnest.



Tartu vallavolikogu esimeheks valiti valimisliidu Kohalik Elu liige Üllar Loks, kes juhtis volikogu ka enne viimaseid valimisi. Kohalikule Elule kuulub Tartu valla 21-kohalises volikogus 15 kohta.



Mäksa vallavolikogu esimeheks hääletas volikogu valimisliidu Meie Mäksa nimekirjas kandideerinud Vaike Lillemäe, kes juhtis volikogu ka enne seekordseid valimisi. Meie Mäksa käes on üheksaliikmelise vallavolikogu seitse kohta.



Kambja vallavolikogu esimeheks sai valimisliitu Koduvald kuuluv Irma Drenkhan. Koduvalla nimekirjas sai Kambja 15-liikmelisse volikokku 11 inimest.



Laeva üheksaliikmelise vallavolikogu esimees on nüüd Elviire Villa, kes Keskerakonna nimekirjas kandideerinuna valiti ainsana volikokku.



Tähtvere vallavolikogu esimeheks valiti ka varem seda ametit pidanud valimisliidu Ühiselt Tähtveres liige Urmas Tartes.



Valimisliidul Ühiselt Tähtveres on 13-liikmelises volikogus üheksa kohta.



Ülenurme vallavolikogu esimeheks valis volikogu valimisliidu Meie Kodu nimekirjas kandideerinud Heiki Sarapuu. Meie Kodul on Ülenurme 17-liikmelises vallavolikogus 11 kohta.



Piirissaare vallavolikogu esimeheks valiti seni vallavanemana töötanud Filimon Kuznetsov.



Vastne vallavolikogu esimees kuulub valimisliitu Kodupaik, millel on volikogus viis kohta seitsmest.



Puhja vallavolikogu esimees on nüüd valimisliitu Optimistid kuuluv Tõnu Hallik. Optimiste on 13-liikmelises volikogus kolm.



Linna- ja vallajuhid


• Ülikoolilinnale lisaks sai eile Tartumaa ülejäänud 21 omavalitsusest volikogu esimees valitud kümnes vallas ning Kallastel ja Elvas.


• Elvas sai volikogu esimeheks keskerakondlane Leelo Suidt, aseesimeheks reformierakondlane Heiki Hansen.


• Kallastel valis volikogu oma esimesel istungil peale volikogu esimehe ka linnapea. Volikogu esimeheks sai Fjodor Plešankov, linnapeaks Viktor Nukka.


• Vallavanemad valivad volikogud oma järgmisel istungil.


Allikas: Tartu Postimees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles