Täna saab nurgakivi Tehvandi 75-miljoniline suusastaadion

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tehvandi spordikeskuse juhataja Alar Arukuusk märkis, et Tehvandi staadioni valmimine on kauaoodatud unistuse täitumine mitte ainult Otepää vaid kogu Eesti spordi jaoks.


Arukuuse sõnul on Tehvandi spordikeskuse arengus käsil oluline etapp - täna paigaldatakse staadioni rekonstrueerimistööde nurgakivi. Multifunktsionaalse


aastaringse kasutusega staadioni maksumus on 75 miljonit krooni ja rajatis valmib põhja suusaalade juunioride MM-võistlusteks 2011. aasta jaanuarikuus.



Staadionile tuleb 1000-kohaline põhjatribüün ning varikatusega 3000 pealtvaatajale mõeldud läänetribüün. Kerkivas staadionihoones paiknevad lisaks riietus- ja


pesemisruumidele kohvik, suusamuuseum ning võistluste korralduseks vajalikud ruumid.



Oluliselt uueneb ka staadioni põhiosa – talvel suusastaadionina rakendataval alal on suvisel ajal on kasutamiseks normaalmõõtmetega jalgpalliväljak ja mitmekesised võimalused kergejõustiklastele.



Suusamekasse viiva peasissepääsu lähistele rajatakse Eesti suusasangarite võitude jäädvustamiseks park.



Kergejõustiklastele pakutakse kiirjooksurada 8 rajaga, lisaks sektorid kaugus-, kolmik-, kõrgus- ja teivashüppe ning kuulitõuke, kettaheite ja odaviske jaoks.



Ümber staadioni valmib ka rullsuusa ja rulluisurada, mis ühendub juba olemasoleva 6,2 km pikkuse rollerirajaga. Staadioni projekti raames valmivad ka korv- ja võrkpalliväljakud.



Tehvandi staadion kuulub Vabariigi Valitsuse poolt kinnitatud üleriigilise tähtsusega kultuuri ja turismiobjektide väljaarendamise programmi rahastamiskavva.



Projekti summast 59,5 miljonit tuleb Euroopa Liidust, ülejäänu osas toetab ettevõtluse arendamise sihtasutus. Ehitab Rand&Tuulberg ning ehitus algas tänavu juulis vana aegunud tribüüni lammutamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles