Vargad tühjendavad öösiti veokite kütusepaake

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusekanistrid.
Kütusekanistrid. Foto: Urmas Luik

Võru vallas seisnud veoauto Scania paagist varastati umbes 300 liitrit kütust.

Kütust varastati ka kolmest ekskavaatorist, mis seisid samuti Võru vallas. Neist varastatud kütuse kogus ei ole veel hetkel teada, vahendas Reporter.ee 

«Kõige levinum on see, et rekkad jäetakse kuskile sellistesse kohtadesse, kus inimesed ei kõnni või on tööstusmasinad ehitusplatside peal, kus valvet ei ole. Masinad jäetakse järelvalveta ja kurikaeltel on hea oma tööd teha,» ütles Võru politsei juhtivkonstaabel Varbo Maandi.

Ühest sõidutee ääres seisnud raskesõidukist üritati kütust varastada ajal, mil juht magas kabiinis. Vargal ei õnnestunud mõtet lõpuni teostada kuna autojuht ärkas ja pani tuled põlema. Varas ehmatas ja põgenes tühjade kätega.

«See on nendele töölistele väga ebamugav, kes peavad iga hommiku tankima. Aga on ju räägitud, et ärge jätke ööseks paake täis, et juhul kui varas paagi tühjaks teeks, et kahju ei ulatuks sadadesse liitritesse,» sõnas Maandi.

Siiski on veoautojuhid hakanud lisama oma autode kütusepaakidele nii lukke kui ka sõelu, et voolik kütuseni ei ulatuks.

«Inimesed võtavad õppust, aga alles siis kui nad on paar-kolm korda vastu näppe saanud,» nentis Maandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles