Apteeker ja põllumees puhusid pasunat

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Puhkpilliorkester Tartu andis eile Vanemuises oma 60. sünnipäeva tähistamiseks kontserdi, kus lisaks orkestri enda sõsaransambleile lõid kaasa Tartu Poistekoor, Pärnu Noorte Puhkpilliorkester ja Trio Principe.

1948. aastal Hugo Kirdelahe asutatud orkestris, endises Tartu Kultuurihoone puhkpilliorkestris, lööb kaasa poolsada pillimeest, kellest vaid mõnda võib pidada professionaalseks muusikuks.


Kõrvuti puhuvad klarneteid, saksofone, flööte, trompeteid ja muid toredaid pille apteeker ja merebioloog, füüsik ja põllumees, sotsiaaltöötaja ja finantsist.



MTÜ Puhkpilliorkester Tartu juhatuse esimees, nelja liiki saksofone puhuv Toomas Peterson arvas, et asjaarmastaja staatusest hoolimata suudavad orkestrandid manada esile üha professionaalsemalt kõlavat muusikat. Heast tasemest annavad tunnistust juhud, kui orkestri Tartu mehi ja naisi laenatakse mängima elukutseliste sekka Vanemuise orkestrisse.



Viimase kümnendiga silmanähtavalt feminiinsemaks muutunud puhkpilliorkestris on naised hõivanud umbes pooled toolid. Aastas annab orkester tervelt poolsada kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles