Tartu kinnitas hääletamistulemused

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoda.
Tartu Raekoda. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu linna valimiskomisjon kinnitas täna Tartu hääletamistulemused.

Hääletamistulemuste kohaselt osutusid Tartu linnavolikokku valituks viie erakonna esindajad, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Eesti Reformierakonna kandidaatidele anti valimistel 12 884 häält, Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaatidele 9817 häält, Eesti Keskerakonna kandidaatidele 7288 häält, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kandidaatidele 6650 häält ja Eestimaa Rahvaliidu kandidaatidele 2151 häält.

Teised linnavolikogu valimistel osalenud erakonnad ja valimisliidud ning üksikandidaat kogusid valimistel alla 5 protsendi häältest ning ei ületanud seega valimiskünnist. Erakonda Eestimaa Rohelised jäi valimiskünnise ületamisest lahutama 39 häält.

Valimiste tulemusena said 49-liikmelises linnavolikogus Reformierakond 17 kohta, Isamaa ja Res Publica Liit 13 kohta, Keskerakond 9 kohta,
Sotsiaaldemokraatlik Erakond 8 kohta ja Rahvaliit 2 kohta.

Valimistulemusi saab vaidlustada  kolme päeva jooksul valimistulemuste kindlaks tegemisest.

Tartu linna valimiskomisjon vaatas oma tänasel koosolekul läbi ka kaks kaebust jaoskonnakomisjonide toimingute peale. Mõlemad kaebused jäeti rahuldamata.

'Tartu linna valimiskomisjon registreerib uue volikogu liikmed tõenäoliselt 26. oktoobril, kui valimiste kohta ei laeku rohkem kaebusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles