Reformierakond jätkab Tartus vanade partneritega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Lauri Kulpsoo.

Täna kell 17 algas Tartu raekojas Reformierakonna Tartu piirkonna juhatuse koosolek, tund hiljem ütles linnapea Urmas Kruuse Tartu Postimehele, et juhatus tegi ettepaneku jätkata kõnelusi vanade koalitsioonipartneritega.


See tähendab, et homme jätkatakse juba koalitsioonikõnelusi Keskerakonna ja Rahvaliiduga, kellega koos oldi koalitsioonis siiani ning kellega koos saadi nüüdsetel valimistel Tartu linnavolikokku 28 kohta.

Kohtumine IRLiga

Täna hommikul kohtus Reformierakond ka Isamaa ja Res Publica Liidu esindajatega.

Reformierakonna Tartu piirkonna juht Urmas Kruuse ütles, et kohtumine kulges meeldivas õhkkonnas ja võeti läbi ühised mured - lasteaiakohad, planeeringud ja kortermajade korrastamine. Täpsustati ka, millised on linnale kuuluvat bussifirmat ja tasuta sõitu lubanud IRLi vaated ühistranspordi korraldamise asjus.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna nentis, et erimeelsusi ei olnud ja programmid ongi kõigil erakondadel üsna sarnased.

Reformierakonna poolt on läbirääkimistel osalenud lisaks Kruusele ka Kristjan Karis, Margus Hanson, Triin Anette Kaasik ja Toomas Kapp.

Kruuse ütles, et sellest ei või otsida vihjet tulevase Tartu linnavalitsuse reformierakondlastest liikmete kohta ja ametikohtadest ei räägita enne, kui koalitsioonipartnerid valitud. «See on välistatud,» ütles ta.

Püüdlus võimule

Keskerakondlane Aadu Must ütles, et nende erakonna Tartu juhatus võttis eile õhtul malbe seisukoha, mis tähendavat, et kõik, kes on poliitikas, on kohustatud püüdlema valitsemise poole. Juhatuse seisukoht oli Musta sõnul, et tuleb olla aktiivne jõudmaks koalitsiooni.

Siiski ei olnud juhatus üksmeelel ja osa keskerakondlasi Reformierakonda «ei armasta», kuid koos töötamine ei kohusta kedagi ka abielluma.

Must rääkis, et kõneldud on ka sotside ja IRLiga ning leitud, et programmide ühisosa on suur, aga põhjus võib olla ka lähtumises Tartu arengustrateegiast.

«Me ei ürita kedagi üle kavaldada, ei ole midagi solvavamat kui olla ülekavaldamisest ise käpuli,» ütles Must.

Rahvaliit kambas

Tartu preaegune abilinnapea rahvaliitlane Karin Jaanson, kelle partei sai võrreldes 2005. aasta valimistega volikogus vähem kohti, oli Reformierakonna pakkumisega rahul. «Võtame Reformierakonna koalitsioonipakkumise vastu,» lausus Jaanson.

«Läheme läbirääkimistele vastu heade mõtete ja tunnetega,» sõnas Jaanson ja lisas, et partneritena on neil Reformierakonnaga koos töötamise kogemus olemas, üksteist tuntakse ja teatakse. Samuti on erakondade programmilistes seisukohtades ühisosa üsna suur.

Jaanson lisas, et esialgu ei ole veel kokku lepitud abilinnade kohtade jaotuses. Seega ei ole veel otsustatud, kas Karin Jaanson jätkab abilinnapeana.

Et persoonide küsimus tulevases linnavalitsuses on otsustamata, seda kinnitas ka linnapea Urmas Kruuse. Tema sõnul keskendutakse esilagu ühise programmdokumendi ehk koalitsioonilepingu kokkupanemisele, kaasates olulisemaid ideid ka koalitsiooni mitte pääsenud erakondade programmidest.

«Alles seejärel otsustame, kes hakkab võetud ülesandeid täitma,» lisas Kruuse, viidates, et linnavalitsuse ees seisab rida uusi ülesandeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles