Tartu bussipeatuse vigane silt eksitas tallinlannat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatuse sildile Tartus Kreutzwaldi tänaval on siiani märgitud ka bussiliin nr 5, mis ei sõida seda tänavat mööda enam ligi kolm aastat.
Bussipeatuse sildile Tartus Kreutzwaldi tänaval on siiani märgitud ka bussiliin nr 5, mis ei sõida seda tänavat mööda enam ligi kolm aastat. Foto: Malle Elvet

Reedel Tartu linnaliinibussiga nr 16 Tähtverest Kreutzwaldi peatusest kesklinna sõitnud tallinlanna Katre jättis bussipeatuse liiklusmärgi pealt meelde, et Tähtverre tagasi saab ta ka bussiga nr 5. Paraku ei sõida seda numbrit kandev buss enam Kreutzwaldi tänavale juba pea kolm aastat.


Omal ajal Tartus koolis käinud Katre mäletas, et buss nr 5 sõidab raudteejaama kaudu Tähtverre, ning kuna ka bussipeatuse sinisel sildil seisis sama number, ei osanud ta kahtlustadagi, et midagi on muutunud. Ehmatusega märkas naine, et buss Riia tänavalt vaksali suunas ei pööranudki ning jätkas sõitu.



Juhilt kuulis Katre, et buss ei sõidagi soovitud kohta. Samas bussis viibinud tartlanna Malle Elvet märkas murelikku naisterahvast ning juhatas ta Näituse tänavalt teisele poole raudteed Tähtverre. Loodetud bussisõidu asemel tuli naisel pimedal õhtul ja vihmasajus paar kilomeetrit jalgsi kõndida.



Lõpp hea, kõik hea, ent ikkagi tekib küsimus, miks bussiliikluse korraldamisega tegelev linnavalitsus ei suuda peatuste liiklusmärkidele õigeid numbreid saada? Nr 5 asemel peatub selles peatuses hoopis buss nr 20.



Liiklusmärkide külge on asetatud küll väikses kirjas sõiduplaanid ning ka õigete busside numbrid, ent segadust tekitab see igal juhul, kui märgi peal ning sõiduplaanis on erinevad andmed.



Linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse spetsialist Madis Oona selgitas, et nr 5 buss ei sõida Kreutzwaldi tänavale tõepoolest enam ligikaudu kolm aastat, ajast, mil bussiliinid Tartus muutusid. Ta oletas, et küllap jäid liiklusmärgil asunud eksitavad numbrid toonasel hooldusfirmal Tartekplus kahe silma vahele.



Oona lisas, et linnavalitsus kaasajastab eksitava liiklusmärgi esimesel võimalusel ning lubas ühendust võtta praegu Tartus liiklusmärkide hooldusega tegeleva firmaga OÜ Kiirwarren.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles