Analüütik: ettevõtja soovib kohalikult võimult stabiilsust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Parve.
Kaur Parve. Foto: Ove Maidla

Tootmisanalüütik Kaur Parve ütles valmistulemusi kommenteerides, et ettevõtjaid, kelle sissetulek ei sõltu otseselt konkreetse valitsuse tellimustest, huvitab, et kohalikud reeglid oleks selged ja et neid ootamatult ei muudetaks.


Parve sõnul teavad ettevõtjad täpselt, kuidas valimised neid mõjutavad või mõjutada saavad. «Nende huvi on selgelt piiritletav ning huvi rahuldamise tõenäosus valimistulemuste valguses küllalt hästi ennustatav. Ilmselt saavad nad ka aru, et avalikkus jälgib varasemast tähelepanelikumalt kogu avaliku ja erasektori kokkupuuteala.»

Rohkem on tema hinnangul siiski selliseid ettevõtjaid, kes kohaliku omavalitsuse tellimustele oma tulevikku ei plaani. «Neid huvitab pigem, et kohalik valitsus toimetaks pikema ruumi- ja majandusplaani järgi ning et end valitsusalaga siduvatel peredel ja firmadel oleks võimalustest, ohtudest ja muudest iseärasustest adekvaatne ülevaade.»

Parve hinnangul on praegune olukord selle poolest lootusrikas, et sunnib vähemalt osa valitsejaist enda tegevuse ja kohaliku elu kooskõlla viima. «Ettevõtjate reaktsioon on õnnestumise indikaator. Ebaõnnestujad tallatakse põrmu,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles