Võnnu veteranvallavanem jääb troonita

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliit Meie Vald keerab Võnnu vallas uue lehekülje, sest valimisliidus Juurtest Jõudu Ammutades kandideerinud vallavolikogu esimees Tiiu Meerits ja  vallavanem valitud Aivar Kaldjärv on volikogus nüüd suures vähemuses.
Valimisliit Meie Vald keerab Võnnu vallas uue lehekülje, sest valimisliidus Juurtest Jõudu Ammutades kandideerinud vallavolikogu esimees Tiiu Meerits ja vallavanem valitud Aivar Kaldjärv on volikogus nüüd suures vähemuses. Foto: Graafika: TPM

Pärast kaheksateist-kümmet aastat Võnnu vallavanema ametis peab rahvaliitlane Aivar Kaldjärv (53) leppima volikogu liikme kohaga ning lubab end peagi töötuna arvele võtta.


Kaldjärv ei varja oma kibestumust, kuid rõhutab, et valija otsus on alati õige ning arvustamisele ei kuulu. Tema valimisliit Juurtest Jõudu Ammutades sai volikogu üheteistkümnest kohast vaid kolm. Kaldjärvele endale anti 28 häält.



«Kui ma päris ausalt ütlen, siis tunnen ennast praegu hästi vabalt,» lausus Kaldjärv. «Sest mina ei ole varsti enam see mölakas vallavanem ja keegi teine on see mölakas vallavanem. Ega rahva silmis ei muutu mitte midagi.»



24 aastat võimul


Kaldjärv ei pea häbiasjaks meenutada, et oli aastail 1985–1991 Võnnu külanõukogu esimees, kuid rõhutab iseäranis seda, et tema juhtimisel loodi kolm kuud enne Eesti Vabariigi taasiseseisvumist Võnnu vald.



«Meil oli julgus teha, nagu öeldakse, mingi kapitalistlik moodustis, aga võibolla sellepärast olemegi siiani mõnel inimesel hambus,» oletab Kaldjärv.



Võnnu volikogus selge 8-kohalise enamuse haaranud valimisliit Meie Vald paistab silma  noorusega. 31 häälega nimekirjas kolmanda koha hõivanud Birgit Kivimurd on 38-aastane, 54 häälega esimesele kohale tõusnud Jaanus Aviste sai läinud talvel 33.



33 häälega platseerus nende kahe vahele paadisillafirma omanik Argo Teral. Tänavu detsembris saab ta alles 22-aastaseks, kuid suutis õigel ajal lõpetada bakalaureuseõppe Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas ning jätkab praegu magistrantuuris.



«Võnnu põhiline häda on see, et oleme ümberkaudsetest valdadest üldises arengus pikki samme maha jäänud,» vastab Teral küsimusele, miks Aivar Kaldjärve enam vallavanemana näha ei taheta.



«Rohkem tuleb hakata pöörama tähelepanu noortele,» lisab Teral. «Võnnu vallas pole ühtegi noortekeskust, kus nad endale tegevust leiaks. Tegelda tuleb ka üldise eluolu parandamisega, et neil, kes ära läinud, oleks põhjust siia tagasi tulla.»



Nooruslik uljus


Argo Teral ei arva, et talle või mõnele teisele Meie Valla liikmele võiks noorus ja napp elukogemus komistuskiviks saada.



«Pigem arvan, et noorus annab julguse tõde välja öelda ja nooruslik ambitsioonikus on see, mis aitab elu edasi viia,» loodab Teral.



Võimaliku uue vallavanema nimest ei soovinud Teral eile kõnelda, kuid kandidaadina ei välistanud ta ennastki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles