Männilinna oravad ohkavad rahuldatult

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvas on põhiküsimus selles, kas Reformierakond võtab koalitsiooni IRLi, rohelise Rein Kuresoo või jätkab Keskerakonnaga.
Elvas on põhiküsimus selles, kas Reformierakond võtab koalitsiooni IRLi, rohelise Rein Kuresoo või jätkab Keskerakonnaga. Foto: Graafika: TPM

Elva linnapea Reno Laidre tunnistab ausalt, et üheksast volikogukohast paremat tulemust olnuks liig tahta, sest üldise loogika järgi pidanuks Reformierakond männilinna volikogus kohti kaotama.


«Sellel taustal, et Reformierakonnal lasub ka valitsuse juhtimise vastutus ja raskes majanduslikus olukorras kipuvad inimesed pigem toetama opositsioonierakondi, oleme teinud väga hea tulemuse ja peame olema valijaile usalduse eest tänulikud,» rääkis Laidre.



Laidre arvates tõi tema erakonnale kindlasti toetust hoogne lasteaiakohtade loomine. See on valdkond, mille kohta annab ta ka kohe väga konkreetse lubaduse: kahe aasta pärast on kõigil Elva lastel linna rahastatav päevahoiukoht.



Vigur ei pahandanud


Elva volikokku kuuluvad reformierakondlased Tõnu Aigro, Ain Pedak ja Eva Kams viskasid enne valimisi vingerpussi, kandideerides Reformierakonna sisevastuoludele viidates hoopis Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas. Aigrol ja Pedakul kandis vigur vilja, nad on IRLi nelja vastse voliniku hulgas.



«Ma ei oska millegi üle kahju tunda,» ei näinud Laidre põhjust oma erakonna poolkadunud poegi ja tütart taga nutta. «Inimesed on oma valiku teinud, meie oleme jälle ehitanud oma strateegia ja platvormi. Mul on superhea meel, et meie nimekiri sai hääli väga ühtlaselt tublisti.»



Praegu on Reformierakonnal Elva 17-liikmelises volikogus 13-liikmeline koalitsioon Keskerakonnaga. Uus koalitsioon sama parteiga saaks tulla ühe koha võrra väiksem.



Keskerakonna senisest neljas kohast jäi järele kolm, kuigi riigikogu liige Marika Tuus tegi 138 häälega neljanda valimistulemuse.



Laidre kinnitas, et koostöö keskerakondlastega on olnud hea ning seetõttu ei torma Reformierakond väiksemat venda üle parda heitma.



Koalitsioonis ikka etem


Keskerakondlasest Elva volikogu esimees Leelo Suidt tunnistas, et vaieldud on reformlastega aastate jooksul palju, kuid inetusteni pole laskutud.



«Eks meie roll on olnud väikese venna roll ja võibolla maksis see osaliselt meile valimistel kätte, et meie erisus ei paistnud silma,» arutles Suidt. «Aga koostöö koalitsioonis on alati parem kui istuda opositsioonis või lihtsalt kõrvalt vaadata.»



Elva keskerakondlaste teeneks peab Suidt näiteks represseeritute vabastamist maamaksust ja gümnaasiumi lõunatoidutoetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles