Kallastel käib taas tormiline elu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste elanikud vahetavad oma võimumehi nii valimiste ajal kui ka nende vahepeal. Pühapäevased valimised kukutasid Kallastel võimult linnakest seni juhtinud Keskerakonna koos linnapea Jaak Üprusega.
Kallaste elanikud vahetavad oma võimumehi nii valimiste ajal kui ka nende vahepeal. Pühapäevased valimised kukutasid Kallastel võimult linnakest seni juhtinud Keskerakonna koos linnapea Jaak Üprusega. Foto: Graafika: TPM

Kallaste poliitiline elu tormleb alailma sama ägedalt nagu linnakese suur naaber Peipsi järv. Valimised valasid seal taas õli tulle, sest võimulolijad jäid rahva valikul vähemusse.


Kuigi valimisliit Kallaste – Meie Kodu sai volikogus vaid ühe  koha rohkem kui järvelinna seni juhtinud Keskerakond, on see märk valitseja vahetusest.



Küsitav koostöö


«Raske on prognoosida, mis edasi saab,» kommenteeris valimistulemusi muidu üsna jutukas, kuid eile küllaltki kidakeelne Kallaste linnapea Jaak Üprus (Keskerakond). «Ei tea, kuidas esimene volikogu läheb. Me pole valimisliiduga veel rääkinud.»



Küsitavaks muudavad Keskerakonna ja valimisliidu Kallaste – Meie Kodu koostöö valimisliidus suurima häältearvuga volikokku valitud Viktor Nukka ja ASi Kallaste Kalur juht Fjodor Plešankov.



Neist esimene oli 2002. aasta algusest 2004. aasta septembrini ehk volikogu umbusaldusavalduseni Kallaste linnapea. Pärast suure kisa ja kära saatel ning kohalike elanike vastuseisust hoolimata ametist maha võtmist on Nukka olnud Kallaste volikogus opositsioonis. 



Kallaste Kalur on aga Kallaste linnaga käinud maa pärast pikalt kohtus ja saanud võidu.


Tartu Postimehel ei õnnestunud eile Emajõe kui veetee arendamisega tegeleva sihtasutuse Emajõe Jõeriik juhatuse liikme Viktor Nukkaga ühendust saada, sest tema telefon oli kogu aeg välja lülitatud.



Juttu on olnud


Kallaste Kaluri juht Fjodor Plešankov jäi koostöö koha pealt vastuse võlgu. Ta märkis siiski, et Nukka on Kallaste volikokku valitud keskerakondlastega koostööst rääkinud.



Kas eelmistel omavalitsuste valimistel Res Publica liikmena Kallaste volikogu esimeheks ning läinud kevadel pärast linnapea Kalju Siilivase umbusaldamist linnapeaks valitud Üprus hakkab siis volikogu lihtliikmeks? «Ka võimalik,» kostis ta. «Kõik on võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles