Mustvee kukutatud meer võib ametisse naasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee linnapea Mati Kepp lahkub ametist tuleval nädalal.
Mustvee linnapea Mati Kepp lahkub ametist tuleval nädalal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänavu suvel tuli Mustvee linnapeal Mati Kepil volikogu umbusalduse tõttu meeri toolilt lahkuda. Valimistel selgusid aga volikogus uued jõujooned - Kepi juhitud valimisliit võitis ülekaalukalt.


Valimisliit Mustvee Areng kogus valimistel 560 häält, millega saadi 11-liikmelisse volikokku seitse kohta. Suure osa selle valimisliidu liikmetest moodustavad Rahvaliidu liikmed.



«Ma usun, et valimisliidu populaarsusele aitas tugevasti kaasa mitmete noorema põlvkonna inimeste kandideerimine valimsliidus,» ütles valimisliidu esinumber ja linnapeakandidaat Mati Kepp, kes sai ise 95 häält.



Tänavu suvel kukutasid Kepi linnapeaametist Keskerakonda ja Reformierakonda kuuluvad volikogu liikmed. Toonased umbusaldajad jäid aga valimistel vähemusse.



«Valimisliidul on võimalus Mustvee linna juhtimise eest endale üksinda vastutus võtta, kuid välistatud pole siiski koostöö Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga, kes sai valimistel ühe mandaadi,» sõnas Kepp.



Populaarseim poliitik Põltsamaalt


Jõgevamaal enim hääli korjanud omavalitsuspoliitik on Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots. Ta kogus kohalike volikogude valimistel Jõgevamaal suurima häälte arvu - 590 häält. Erakondadest võitis Põltsamaal Eestimaa Rahvaliit.



Praegu samuti Põltsamaa linnapea ametis olev Jaan Aiaots kandideeris linnavolikokku Rahvaliidu tasutaga valimisnimekirja Meie Põltsamaa esinumbrina.



«Ome edu põhjuseks pean head meeskonnatööd, mis on võimaldanud renoveerida Põltsamaa ühisgümnaasumi, luua kaasaegsed insfrastruktuurid ettevõtluse arenguks, arendada linnas kultuurielu ja teisigi eluvaldkondi,» märkis Aiaots, kes on olnud Põltsamaa linnapea alates 2003. aastast. 2005. aasta valimistel kogus ta üle kahesaja hääle.



Jaan Aiaotsa arvates on järgneval valimisperioodil jätkata uuringuid ja diskusioone suurema omavalitsuse moodustamiseks Põltsamaa piirkonnas, senise Põltsamaa linna ja valla ning Pajusi valla baasil.



Rahvaliit jätkuvalt tipus


Jõgevamaalaste seas oli jätkuvalt populaarseim partei Eestimaa Rahvaliit, kellele andis oma hääle 28,8 protsenti jõgevamaalastest. Järgnes Reformierakond, kelle toetusprotsent jäi kümme pügalat madalamaks.



Nelja aastaga on Rahvaliit Jõgevamaal siiski oma positsioone ära andnud. 2005. aasta valimistel ulatus erakonna toetus Jõgevamaal 50,8 protsendini. Sarnaselt teiste maakondadega peitusid Rahvaliidu kandidaadid ka Jõgevamaal erinevatesse valimisliitudesse, seega erakonna täpset toetust ei saagi kindlaks teha.



«Rahvaliidu valmisnimekiri sai Jõgevamaal ülekaaluka võidu seitsmes omavalitsuses,» kommenteeris erakonna maakonnaühenduse esimees Heldur Lääne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles