Kilk: Pärnus on ootused kõige kõrgemad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk (vasakul) koos Kadri Simsoni ja Indrek Tarandiga eile valimisstuudios.
Rein Kilk (vasakul) koos Kadri Simsoni ja Indrek Tarandiga eile valimisstuudios. Foto: Toomas Huik

Eestis mitme omavalitsuse piirkonnas tegutsev ärimees Rein Kilk loodab kõige suuremaid muutusi Pärnu linnas, kus ülekaalukalt võitis maavanema Toomas Kivimägi juhitud valimisliit.


Kilgi sõnul ei muutu Tallinnas ja Tartus, samuti Narvas tõenäoliselt valimiste järel suurt midagi. Siiski ütles ta uskuvat, et Urmas Kruuse saab nüüd senisest tugevama mandaadi ja ühtlasi kindluse uuenduste tegemiseks.

«Viimastel aastatel on Tartus elu Andrus Ansipi ja Laine Jänese ajaga võrreldes kuidagi loiumaks muutunud, loodan, et nüüd saab see hoogu juurde,» lausus ärimees.

«Pärnus on Toomas Kivimägi suhtes nüüd ootused kõvasti üles kruvitud ja mees tunnetab ka ise seda suurt vastutust, mis tal lasub. Kindlasti viib see sealset elu edasi,» rääkis Kilk.

Tallinna valimistulemus oli Kilgi sõnul kõigile suur šokk. Ta võrdles seda Bob Beamoni hüppega Mehhiko olümpiamängudel. «Kusjuures Savisaare tulemus oli tehtud veel vastutuult,» lisas ta. Nimelt tehti vahepeal valimisseadust ümber, nii et Pirita ja Nõmme said rohkem kohti linnavolikogus.

Kilgi sõnul tasub praegu küsida, mis saab siis, kui Savisaar kordab oma praegust edu ka riigikogu valimistel, sest siis võib küll muutusi tulla. «Seni on ta rohkem pensionäridele ja vähem ettevõtjaile lubanud.»

Mis Tallinna puutub, siis pole ettevõtjad Kilgi sõnul senise linnavõimu üle eriti nurisenud, rohkem hädakisa on kostnud poliitikute poolt. «Ega ettevõtja kohalikult võimult muud taha, kui ladusat toimimist ja et teda ei segataks,» sõnas ta.

Kilk tõi näite Tartus raudteejaama saagast, kus ta pidi ligi kaks aastat ühte allkirja ootama ja keegi ei selgitanud, miks ei saa. «Ma ei saa siiani aru, kuidas saab kohalik omavalitsus täiesti tühjalt kohalt probleemi tekitada,» märkis ta.

Ettevõtja tahab, et tema detailplaneering või ehitusluba saaks võimalikust kiiresti kooskõlastuse ja kui ta seda ei saa, siis läheb ära teise kohta. «Selles mõttes hääletavad ettevõtjad küll jalgadega ja hästi kiiresti.» Näiteks Põltsamaal loobus Kilk oma lihatööstuse tegemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles