Ragn-Sells ootab infot prügikastide kohta

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi prügiauto..
Ragn-Sellsi prügiauto.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Novembri alguses 1. ja 3. jäätmeveopiirkonda ehk umbes poolt Tartut teenindama hakkav Ragn-Sells palub oma uutel klientidel esimesel võimalusel täpsustada, kas ja kui suurt prügikasti nad vajavad.


Ragn-Sellsi lõunapiirkonna müügijuht Piret Miller märkis, et firma on saatnud klientidele lepinguid juba ligi kolm nädalat, kuid vastukaja on olnud seni kesine.

«See teeb ärevaks, sest osa kliente võib jääda ootama, et neile paigaldatakse automaatselt uus prügikast, kui senine lepingupartner oma konteineri ära viib,» rääkis Miller. «Tahan rõhutada, et omast peast me kellegi kinnistule konteinerit viia ei saa.»

Infot on juurde tarvis


Esimeses ja kolmandas jäätmeveopiirkonnas oli Ragn-Sellsil seni ligi 600 klienti, Veolia Keskkonnateenustel ligi 2400. Nende kohta on Ragn-Sellsil vähemalt info, kui suurt prügikasti on nad seni tarvitanud.

Samas ei tea Ragn-Sells, kui paljud senised Veolia kliendid konteineri välja ostavad ja kui paljud kavatsevad kasutada ka edaspidi rendikasti. Ligi 2000 kliendi kohta teab Ragn-Sells vaid seda, kus asub nende kinnistu.

Tartu linna keskkonnateenistuse juhataja Ülle Mauer pani omalt poolt 1. ja 3. veopiirkonna  kinnistuomanikele südamele, et nad teataksid aegsasti linnamajandusosakonda, kui soovivad osalist või täielikku vabastamist prügiveost.

«Näiteks kui inimene ei ela talle kuuluvas majas alaliselt, kasutades seda suvilana, saab veo sügiseks, talveks ja kevadeks peatada,» selgitas Mauer. «Suurem osa Vana-Ihaste suvilaomanikke on küll ärganud, aga mitte kõik. Kümmekond on ka juba vabastuse saanud.»

Jalgu ei pea kulutama

Mauer täiendas, et vabastuse saab ka majale, mis on näiteks ehituse tõttu tühjaks jäänud. Vabastustaotluse saab saata kas kiripostiga, e-postiga või viia ise linnamajandusosakonda. Taotluse blanketi leiab Tartu kodulehelt keskkonnainfo alt.

Ülle Maueri sõnul on korralisest prügiveost vabastatute protsent jäänud varasemail aastail 1-2 piiresse. Seoses Vana-Ihaste haaramisega korraldatud jäätmeveosse võib see protsent Maueri hinnangul veidi kasvada.

Veopiirkonnad
• Esimesse jäätmeveopiirkonda kuuluvad Tähtvere, Veeriku, Supilinna, Vaksali, Kesklinna ja Karlova linnaosa. Kolmas piirkond hõlmab Annelinna idaosa ning Ihaste linnajagu.
• Infot saab Ragn-Sellsi klienditeeninduse telefonil 15155.
Allikas: Ragn-Sells, Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles