Tartu ja Riia rongid võivad klappima saada

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raudteejaamas läheb uuest aastast alates taas elu käima, sest Valga suunas hakkab sõitma kaks rongi päevas.
Tartu raudteejaamas läheb uuest aastast alates taas elu käima, sest Valga suunas hakkab sõitma kaks rongi päevas. Foto: Ain Protsin.

Tartu–Valga reisirongide sobitamine Valga–Riia rongidega tuleval aastal on keerukas, kuid võimalik.


Majandusministeeriumi raudteetalituse juhataja Indrek Laineveeru kinnitusel töötab ministeerium selle nimel, et 2010. aasta algusest või hiljemalt järgmisel suvel saaks kord päevas sõita Riiast Tartusse ja Tallinna ning vastupidi ümberistumisega Valgas. Plaani teostamiseks  peetakse läbirääkimisi lätlastega.



«Aga on ilmne, et esialgu pole võimalik sõita Tartust Riiga ja tagasi samal päeval,» nentis Laineveer.



19. oktoobrist paneb bussifirma Arilix sõitma Valga-Tartu bussi, mis väljub Valga vaksali juurest iga päev kell 17.30, oodates ära 17.11 saabuva Riia rongi. Arilixi juhatuse liikme Ulvi Rummi sõnul on otsustamisel arvestatud Valga maavalitsuse soovi.



Riik on kooskõlastamas Edelaraudteega reisirongiplaani, mille järgi hakkaks õhtuti väljuma Tartu suunas rong umbes kell 16.30 või kuni veerand tundi hiljem.



Indrek Laineveer peab ülikeerukaks lükata Edelaraudtee rongi väljumine kolmveerand tundi edasi, kuid avaldas lootust, et lätlaste ettevõte Pa-sažieru Vilciens soostub tooma oma rongi Riiast väljumise varasemaks. Kell 17.11 Valka jõudev rong väljub praegu Riiast 13.54.



Sarnane, kuid veelgi suuremat lätlaste vastutulekut eeldav oleks hommikuste rongide sobitamine. Tartust Valka on rong plaanitud väljuma umbes kell 10, rong Valgast Riiga väljub aga 10.27.



«Üritame ronge klapitada,» lubas Laineveer. «See võiks olla esimene samm Rail Baltica arendamisel, mis on meie ja lätlaste ühine eesmärk.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles