Tartu Ülikool tutvustab innovatiivseid tarkvaratehnoloogiaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Teisipäeval, 11. detsembril  korraldab TÜ matemaatika-informaatikateaduskonna arvutiteaduse instituut Atlantise konverentsikeskuses kolmepäevase tarkvaratehnoloogiale pühendatud sümpoosiumi «Innovatiivne tarkvatatehnoloogia», mis viib kokku teadlased, õppejõud ja tudengid ning ettevõtjad nii Eestist kui mujalt maailmast.

Sümpoosium tutvustab ettevõtjatele vastloodud tarkvaratehnika professuuri ja tarkvaratehnika peamisi arengusuundi Tartu Ülikoolis.



Sümpoosiumi põhirõhk on suunatud kolmele tarkvaratehnika alavaldkonnale: mobiilsed teenused, veebitehnoloogia ja ärilahendused.



TÜ tarkvaratehnika professuur avati Hansapanga ja Swedbank’i toetusel eesmärgiga luua  Tartu Ülikoolis kõrgetasemeline tarkvaratehnoloogia õppe- ja teadustööga tegelev teadusrühm, mis valmistaks ette infotehnoloogia tippspetsialiste kõigi Baltimaade jaoks.



Selle aasta juulis valiti TÜ esimeseks korraliseks tarkvaratehnika professoriks Austraalia Queenslandi Tehnikaülikooli professor Marlon Dumas, kes alustab tööd Tartu Ülikoolis 10. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles