Endine kriminaalhooldaja taotleb kohtus vallandamise õigustühiseks kuulutamist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kriminaalhooldusametnik Margus Malleus demonstreerib pildil elektroonilist jalavõru, mis tagab järelevalve ennetähtaegselt vabanenute suhtes.
Endine kriminaalhooldusametnik Margus Malleus demonstreerib pildil elektroonilist jalavõru, mis tagab järelevalve ennetähtaegselt vabanenute suhtes. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Distsiplinaarmenetluse käigus tuvastas Tartu vangla rikkumisi Valga kriminaalhooldustalituse juhataja Margus Malleuse tegevuses ning vallandas töötaja tänavu 22. mail. Malleus taotleb nüüd kohtus vallandamiskäskkirja seadusevastaseks tunnistamist.


Neljapäeval leidis aset esimene istung haldusasjas Margus Malleus vs Tartu vangla. Istung jätkub seoses täiendavate tõendite esitamise vajadusega 15. oktoobril.



Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel taotleb kaebaja Tartu Vangla direktori 22. mai käskkirja õigusvastaseks tunnistamist, millega Margus Malleusele määrati distsiplinaarkaristusena teenistusest vabastamine. Lisaks sellele soovib Malleus lugeda avaliku teenistuse seaduse § 114 lg 1 alusel teenistusest vabastatuks tema enda algatusel alates 23. maist 2009.



Samuti palutakse kaebuses välja mõista Tartu vanglalt Margus Malleuse kasuks kuue kuu ametipalk.   



Kevadel leidsid justiitsministeeriumi vanglateenistuse ametnikud kontrolli käigus, et osad Malleuse dokumendid, mis pidid tõendama tema kokkusaamisi oma kriminaalhooldusalusega, on võltsitud.



Nimelt oli ta lasknud ühel kriminaalhooldusalusel allkirjastada tagantjärgi registreerimislehti kriminaalhooldusametniku juures käimise kohta, ehkki tegelikult neid kohtumisi ei toimunud.



Malleus tunnistas Tartu vangla korraldatud distsiplinaarmenetluse käigus, et andis paberite tõepärase väljanägemise huvides kriminaalhooldusalusele erinevad pastapliiatsid, millega viimane kirjutas kohtumiste toimumise kohta eri kuupäevade juurde oma allkirjad.



Kriminaalhooldusalune peab andma allkirja siis, kui ta kindlaks määratud aegadel kriminaalhooldusametniku juures käib. Selliste kohtumiste eesmärk on kontrollida, kas hooldusalune täidab talle seatud kohtu nõudeid ning hoolitseda, et kriminaalhooldusalune ei muutuks vabaduses viibides ühiskonnale ohtlikuks.



Kohtunik Roby Koik jätkab Margus Malleuse küsimuse arutamist 15. oktoobril Tartu kohtumajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles