Tartus käis varivalimas 1392 noort

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildistatud 6. oktoobril 2009.
Noorte varivalimised Kivilinna gümnaasiumis (pildil Martti Hallik ja Piret Arula).
Pildistatud 6. oktoobril 2009. Noorte varivalimised Kivilinna gümnaasiumis (pildil Martti Hallik ja Piret Arula). Foto: Sille Annuk / Postimees

Just sedapalju kehtivaid sedeleid tuvastas varivalimisi korraldanud Tartu Noortevolikogu


möödunud kolme päeva jooksul Tartus valimiskastidesse asetatu seast.


Noored hääletasid varivalimistel kuue erakonna poolt. Ehkki ka erakondlikke eelistusi võis noorte antud häältest välja lugeda, esines palju ka oma kooli direktori poolt hääletamist.

Vastavalt kokkuloetud häältele oleks Tartu 49-liikmelises volikogus 20 kohta hõivanud Reformierakond, 11 kohta Isamaa ja ResPublica Liit, 7 kohta Erakond Eestimaa Rohelised, Sotsiaaldemokraatlik Erakond saanuks 6 kohta, Eestimaa Rahvaliit 4 kohta ning Eesti Keskerakond piirdunud ühe kohaga.

Varivalimiste üks korraldajatest Kaisa Üksik rõhutas, et projekti eesmärk polnud mitte tulemused, vaid siiski protsess ja noorte osalus.

Eesti Noorteühenduste Liit kutsus sel nädalal Tallinna ja Tartu kooliõpilasi valima, et mängida läbi valimisprotseduur ja õpetada kodanikuna käitumist. Valimiskastide juures käisid 14-aastased ja vanemad õpilased.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised on üle Eesti 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles