Nädalavahetusel lõõtsunud tuul andis tööd elektrikutele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ööl vastu pühapäeva õues lõõtsunud tuul tormiks küll ei paisunud, kuid tekitas siiski liinidele puid murdes palju tööd elektrikutele.


Kõige enam oli pühapäeva lõuna ajal elektrikutel tööd Tartumaal, kus kella ühe ajal päeval oli elektrita ligi 350 klienti, teatas Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.



«Tartumaa on praegu meil elektrita jäänud klientide poolest kõige suurem piirkond,» kinnitas ta.



Jõgevamaal oli samal ajal elektrita 75 klienti.



Kogu Eestis oli eile kella ühe ajal päeval rivist väljas 67 alajaama, mis tähendas, et elektrita oli 1231 klienti. Elektrikatkestused tekitasid suure tuulega liinidele langenud puud ja oksad.


Tõraveres asuva Tartu meteoroloogiajaama töötajad panid kõige tugevamad tuulepuhangud, 15 meetrit sekundis, kirja pühapäeva öösel kella kolme ajal.



Tartus ja selle naabruses oli tuul veidi tugevam: Ülenurmel töötava Tartu lennujaama ilmateenistuse andmetel lõõtsus tuul  puhanguti 17 meetrit sekundis.



Tuule keskmine kiirus oli sel ööl kaheksa meetrit sekundis. «Tuul ei olnud väga hull,» märkis Tartu meteoroloogiajaama meteoroloog-tehnik Karin Veskimäe. «Ohutelegrammi me selle pärast välja ei saatnud.»



Seega tuul Tartumaal tormiks ei paisunud, sest tormiks loetakse tuult, mille keskmine kiirus algab 15 meetrist sekundis.



Päästjatele möödus tuuline öö rahulikult, kinnitas Lõuna-Eesti päästekeskuse kõneisik Marek Kiik.



Pühapäeva öösel said Lõuna-Eesti päästjad teele kukkunud puude pärast Jõgeva-, Viljandi- ja Valgamaalt neli väljakutset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles