Laaneots: kaitseliidul on vaja rohkem selgitustööd teha

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on kaitseliitlased õppekogunemisel 2003. aastal.
Fotol on kaitseliitlased õppekogunemisel 2003. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliitlased peaksid oma lähikondsete seas rohkem lobitööd tegema, et värvata organisatsiooni uusi liikmeid, kõlas kaitseväe juhataja, kindralleitnant Ants Laaneotsa üleskutse Tartu maleva õppekogunemisel.

Laaneots on seisukohal, et mida laiem on riigikaitse toetuspind, seda kindlamalt saadakse hakkama kriisihetkel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Reservistide õppekogunemist vaatamas käinud ning ka sõduritoitu maitsnud kaitseväe juhataja pidas õhtu lõpetuseks õppustele tulnud 115-le Tartu malevlasele loengu.

Muu seas rõhutas ta, et kuigi kaitseliitlasi on juba ligi 12 000, peaks neid sõjalise arengukava järgi olema ligi 15 000, et sõjaolukorras oleksid kaitseliidu maakondlikud ükskused kõik mehitatud. Nii kutsuski Laaneots üles kaitseliitlasi tegema selgitustööd täiendavate jõudude värbamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles