Ruumipildile mahtus vaid ühe tartlase disaini

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Sisearhitektide Liit on üllitanud raskele klantspaberile trükitud ülevaate parimatest mullu valminud interjööridest ja siseruumilisest disainist.

Rohkelt illustreeritud raamatkataloogi «Ruumipilt ´06» on kirja pandud ja üles võetud need sisekujundussaavutused, mis olid esitatud Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia saamiseks.

Põgusal lehitsemisel tundub, et Tartuga seotud töid on nende hulgas vaid üks.

«Näib küll nii, aga see-eest väärikas!» kommenteeris Eesti Sisearhitektide Liidu esimees, «Ruumipildi» vastutav väljaandja Priit Põldme.

Riigikohtu mööbel

Väärika tööga on toime tulnud sisearhitekt, osaühingu Ruumidisain juhataja Sirje Parve, kelle kujundatud on Tartus Toomemäel tegutseva riigikohtu hoone mööbel, mis talle tõi seekord tunnustuse, aga ka kogu hoone sisemus.

«Kujundusprintsiipe võib välja tuua kolm,» märgib «Ruumipilt ´06». «Esimese korruse ametiruumid kavandati nüüdisaegse mööbli ja valgustitega, esindusruumid ja riigikohtunike tööruumid sisustati soliidsemas võtmes klassikalise mööbli ja valgustitega, kohtusaalides aga kasutati restaureeritud vana ja vana eeskujul valmistatud mööblit.»

Möödunud aastal oli aastapreemia nominentide nimekirjas ja ka väljaandes «Ruumipilt ´05» neli sellist saavutust, mida oli tartlastel eriline põhjus vaadata.

Möödunud aastal

Leila Pärtelpoeg pälvis mullu aastapreemia publitsistika eest.

Nimelt andis ta välja raamatu «Pööningul». Selle on kirjastanud Tartus baseeruv Disainijaam ning fotode ja kujunduse autor on Maarja Roosi. Trükkinud on premeeritud raamatu Tartu trükikoda Greif.

Nominentide hulgas tutvustas mullune kogumik Tüüne-Kristin Vaikla ja Urmo Vaikla loometöös sündinud Tartu kaubamaja pinkide kujundust ning osaühingu Laika, Belka & Strelka sisekujundatud Tartu Jaani kirikut ja mänguasjamuuseumi teatri- ja filminukkude maja.

Viimati nimetatud kollektiivi samuti aastal 2005 tehtud töö, Tartumaa piiri lähedal Kanepi vallas tegutseva maanteemuuseumi näituse «Tee ajalugu» kujundamine tõi sellele sisekujundustriole aastapreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles