Paljudel tartlastel läheb prügivedu odavamaks

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu. Foto on illustreeriv.
Prügivedu. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits.

Novembri alguseks saab Ragn-Sells prügiveo ainuõiguse umbes poolel Tartu territooriumist, mis toob kaasa prügikasti tühjenduse hinna mitmekordse languse.


Korraldatud jäätmevedu laieneb 1. ja 3. piirkonnale, kus praegu kehtivad vabaturu reeglid. See tähendab, et prügiveofirmade arv pole olnud seni piiratud, kliendid on saanud vedajat valida ning veohinda on kujundanud vaba konkurents.



Esimesse piirkonda kuuluvad Tähtvere, Veeriku, Supilinna, Vaksali, Kesklinna ja Karlova linnaosa. Kolmas piirkond hõlmab Annelinna idaosa ning Ihaste linnajagu. Korraldatud jäätmeveoga liidetakse jäätmeseaduse alusel korteriühistud ning kõik ülejäänud kinnistuomanikud, kellele kuuluvad sealsed elu- või äriruumid, samuti suvilad.



Ragn-Sells veab ära segaolmejäätmed ja vanapaberi. Segaolmejäätmete 80-liitrise mahuti tühjenduskord maksab 13,46 krooni, 140-liitrise konteineri tühjendamine 23,55 krooni, 240-liitrise mahuti tühjendus 40,37 krooni, 370-liitrise kasti tühjendus 62,23 krooni ja 600-liitrise konteineri tühjendus 100,92 krooni. Vanapaberikonteinerid tühjendab vedaja tasuta.



Ragn-Sellsi lõunapiirkonna müügijuhi Piret Milleri sõnul saadab firma kõigile 1. ja 3. piirkonna kinnistuomanikele hiljemalt oktoobri alguseks jäätmeveolepingud, mille võib pärast allkirjastamist tagastada postiga või viia omal käel Ragn-Sellsi kontorisse Sepa 26.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles