Tartu judoka võitis Jerevanis EM-hõbeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: TPM

11.–13. septembrini Armeenias Jerevanis peetud Euroopa juunioride (U–20) meistrivõistlustel  judos tuli Tartu DO klubi raskekaallane Juhan Mettis hõbemedalile.


Euroopa omavanuste reitingus II kohal olev Mettis oli loosi tahtel esimeses ringis vaba ning kohtus siis Gruusia judoka Ushangi Kokauriga. Meie mees alustas ettevaatlikult ja sai kiiresti passiivsuse eest karistada. Ergutus aitas ja grusiinil tuli mitmel korral tatamiga lähemalt kokku puutuda. Puhas võit meie mehele.



Väljapääsuks finaali tuli vastaseks Prantsusmaa mus-tanahaline judomees Jean Emmanuel Arons, kes eelnevalt oli sakslase ja valgevenelase konkurentsist välja lülitanud. Siin aga kuulsa judomaa esindaja jaks rauges ja Mettis võttis kindla võidu. Finaalis tuli vastaseks Venemaad esindav dagestanlane Sergei Kesaev.



Peterburi MK-etapil oli Mettis teda võitnud ja üritas ka siin, kuid eksimus haarde vahetusel lasi vastasel sooritada oma tehnika waza-ari vääriliselt. Mettise rünnakud olid samuti ilusad, kuid väärisid kohtunikelt  siiski yuko väärilist hinnet, millest aga võiduks ei piisanud.



Tugevas konkurentsis hõbemedal saada on väga hea tulemus. See on Tartu judoka kõrgeim koht tiitlivõistlustel, seni on ta saanud kolm pronksi.


Mettis osaleb veel oktoobri lõpus Pariisis maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles