Mängu astub uusim teatritrupp

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarius Pärn
• Mängijate «Dublandis» on endine erikomando sportlik võitleja, kes on naiste peale mihkel, kuid mõistusega just ei hiilga.
• Teeb kaasa Vanemuise lastelavastuses «Kuidas kuningas kuu peale kippus», hakkab osalema Rednar Annuse Improteatris.
Maarius Pärn • Mängijate «Dublandis» on endine erikomando sportlik võitleja, kes on naiste peale mihkel, kuid mõistusega just ei hiilga. • Teeb kaasa Vanemuise lastelavastuses «Kuidas kuningas kuu peale kippus», hakkab osalema Rednar Annuse Improteatris. Foto: Sille Annuk

Äsjasel festivalil Draama auhinnatud Tartu Uus Teater ei ole Emajõelinna kõige uuem sõnateatritrupp. Uusim ei ole veel ennast vaatajatele näidanud, vaid teeb seda kolme päeva pärast.


Viis nädalat tagasi kutsus Viljandi kultuuriakadeemia teatritudengite viienda lennu lõpetanud Indrek Apinis esimesse proovi seitse noort kolleegi. Kuus neist on tänavu lõpetanud seitsmendast lennust, seitsmes tema enda kursusevend Alo Kurvits.



Kõik kaheksa on ühtekokku teatritrupp Mängijad. Proovide tulemust saavad huvilised vaadata Athena pööningusaalis. Alan Ayckbourni romantilise komöödia «Dublant» esietendus on eeloleval esmaspäeval, järgmised viis mängukorda on oktoobris.



«Praegu on plaanis, et teeme esimese lavastuse valmis ja mängime seda pärast oktoobrit ka läbi terve talvehooaja,» ütles «Dublandi» lavastaja Indrek Apinis. «Talvel on plaan uus materjal ette võtta. Edaspidi mõned trupiliikmed võibolla vahetuvad, kuigi ma olen praegustega väga rahul.»


.


Et kõik Mängijad on vabakutselised näitlejad, siis teevad nad kaasa mitme teatri lavastustes.



Tartu Üliõpilasteatri kunstiline juht Kalev Kudu märkis, et uue trupi tulek tähendab Vanemuisele uue alternatiivi lisandumist, kuid ühtlasi suureneb konkurents väheste  mängupaikade kasutamises.



Mängijate mängu tuleku ajal on Emajõelinnas tegutsemas seitse märgatavamat sõnateatritruppi: Tartu Uus Teater (asutatud 2008), Noorte Teatritehas (2007), Jaan Toominga trupp Sagar Sagitta (2005), Tartu Üliõpilasteater (1999), Emajõe Suveteater (1996), Vilde Teater (1949) ja Vanemuine (1870).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles