Uus kergliiklustee laguneb

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmad ja Anne kanali vesi on tee nõlvadest omajagu matti võtnud.
Vihmad ja Anne kanali vesi on tee nõlvadest omajagu matti võtnud. Foto: Margus Ansu

Vähem kui aasta tagasi Anne kanali ja Sõpruse silla vahele tehtud kergliiklustee perved vajuvad vette. Kõik saab korda, kinnitab Tartu linnavalitsus.


Vihmad ja Anne kanali vesi on ligi poolesaja meetri pikkusel lõigul hauganud kergliiklusteel mõlema poole pervi. Sõpruse silla poolses küljes on tee servas mitu sügavat uuret, millest üks haigutab pisut viltu vajunud tänavavalgustusposti all.



Nõlvad lagunevad sellepärast, et see tee sai eelmisel aastal suure kiiruga tehtud, tunnistas Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool.



Vesi jäi arvestamata


«Meil polnud normaalset projekti, mis oleks arvestanud tee kõrvale jääva veega,» rääkis ta. «Aga kiirus oli suur taga, sest Sõpruse ringtee põhjaliku ümberehituse pärast oli jalameestele ja jalgratturitele turvalist teed tarvis.»



Kõnealuse kergliiklustee hinnast rääkides märkis Pool, et sel omaette hinda polegi, kuna läinud aasta hilissügisel valminud tee ehitati koos Eedeni põiktänavaga.


Tee omaks võtnud annelinlastele on Poolil ka hea uudis: koos Turusillast Ihastesse Metshaldja tänavani kulgeva kergliiklustee ehitamisega tehakse korda ka Anne kanali ääres lagunev tee.



«Teeme kanali ääres teed laiemaks ja kindlustame seal nõlvad,» kinnitas Andres Pool. «Asjad saavad korda sel sügisel.»



Rada ümber kanali


Kesklinnast Ihastesse viiva ligi 3,8 kilomeetri pikkuse kergliiklustee ehitamine algab paari nädala pärast. Töö käigus tehakse ka Anne kanali ümber jalakäijatele ja ratturitele kergliiklustee, mille kõrvale tuleb sõelmetega jooksurada.



Ihastesse viiva kergliiklustee tegemine maksab pisut üle 11 miljoni krooni. Sellest rahast suurem osa tuleb europrogrammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles