Raimu Hanson: Draama väärib ausammast

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimu Hanson.
Raimu Hanson. Foto: .

Kui festival Draama veel nii umbes 50 aastat Tartus vastu peab, võiks kohalik raad väga tõsiselt kaaluda draamafestivali korraldajatele eesotsas Margus Kasterpa-luga ausamba püstitamist. Näiteks sinna kohta Men-ningu lähedal, kuhu oli üksvahe plaanis panna püsti Ird.


On ju festival Draama kodumaise teatrikunsti edendamiseks andnud silmaga nähtava panuse. Just nimelt silmaga nähtava – taas lehvisid terve nädala Tartu kesklinnas draamafestivali plagud ning tänavatel juhtisid üritustele tähelepanu suured punased kastid.



Ja mis peamine – taas olid läkitanud Eesti teatrid (ning Leedu ja Läti parimad teatrid) Tartusse oma tipplavastused. Neid võis iga huviline, kes õigel ajal piletid ära ostis, oma silmaga vaadata. Et neid vaatas ka kümnete kaupa rajataguseid teatraale, siis võiks loota rahvusvahelise müüdi tekkimist Tartust kui Eesti teatripealinnast.



Kahju ainult, et Vanemuise teatris teistega konkureerima arvatud «Lossist» rahvusvahelisele žüriile midagi märkimisväärset silma ei hakanud.



Ja väga hea, et auhinna kodulinna toonud Tartu Uus Teater on seadnud ka alanud hooajaks julgeid loomingulisi plaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles