Vilde teater tõi kodulinna peaauhinna

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel mängisid harrastusteatrid Tallinnas võidu oma kõige paremaid lavastusi. Parimatest parimaks osutus Vilde teatri «Gupikene».

Žürii määras Vassili Sigarjevi kirjutatud, Peeter Volkonski tõlgitud ja Raivo Adlase lavastatud «Gupikese» eest tartlastest harrastusnäitlejatele peaauhinna.

Parima naisnäitleja preemia sai sama lavastuse peaosatäitja, Tartu Ülikooli teatriteaduse üliõpilane Piret Kuub (pildil). Osatäitmisest kavatseb ta kirjutada bakalaureusetöö.

Väike leplik kala

Näidendi pealkiri tuleneb pisikese ja vähenõudliku akvaariumikala gupi nimest. Lavastaja sõnul räägib lugu armastusest ja vihkamisest, naise alandamisest ja armastuse ärarikkumisest.

«Gupikene» esietendus Vilde teatri keldrisaalis (Turu 13) septembris. Sealsamas mängis sama näidendit trupp vene keeles alates veebruarist.

Vilde teatri juhi Kristiina Metsanurga sõnul ei ole praegu täpselt teada, millal saab näha «Gupikese» ja «Gupjoška» järgmisi etendusi. See sõltub harrastusnäitlejate Oleg Želudkovi ja Marina Rõbakova võimalustest.

Peaauhind mullugi

Mullusel riigifestivalil sai peaauhinna Vilde teatri «Vajatakse naist», mis on samuti Raivo Adlase lavastatud.

Uute lavastuste proovid on juba alanud. Kazis Saja «Maniaki» toob publiku ette Palamuse lavastaja Liisi Tegelmann.

Koostöös Tartu Ülikooli teatriteaduse õppetooliga valmib monolavastus «Mobiilne armastus» (autor ja lavastaja Raivo Adlas), mille peaosas on Piret Kuub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles