Jõgevamaal suurenes õpilaste arv ainsana Siimusti algkoolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed laulsid ja tantsisid Siimusti algkooli uutes ruumides.
Lapsed laulsid ja tantsisid Siimusti algkooli uutes ruumides. Foto: Vahur Kukk

Tarkusepäeval avati Jõgeva vallas Siimustis kohalikus lasteaed-algkoolis mitmed uued ja kaasajastatud  ruumid. Vajaduse renoveerimiseks tingis kooli pürgivate laste arvu pidev suurenemine.


Kunagises Jõgeva EPT hoones paiknevale, seni kahekorruselisele lasteaed-algkoolile ehitati kolmas korrus peale. «Nüüd on koolis ka kaasaegne kusti-ja muusikaklass ning arvutiklass neljateistkümne arvutiga. Kaasaegsemaks tehti ka aula, söökla ja köök. Esimesel korrusel sisustati ruumid pikapäevakoolile,» rääkis õppealajuhataja Ergo Prave, kes koolimaja kaasajastamise ajal töötas ka direktori kohusetäitjana.



Kohalike Omavalituste Investeeringute Toetamise kavast eraldati koolimaja uuendamiseks 9,2 miljonit krooni.



Hoone kaasajastamise üks eestvedajaid viis aastat Jõgeva maavanemana töötanud Aivar Kokk märkis, et kaasajastamisel võeti eeskuju Jõgevamaa Soome sõpruspiirkonna Järvenpää linna koolist. Järvenpää kuulub aga Euroopa edukamate omavalitsuste hulka.



Koka sõnul on Siimusti algkool Jõgevamaal ainulaadne ka abikassiruumide poolest, mis võimaldavad anda eraldi tunde nii järelaitamist vajavatele kui ka andekamatele õpilastele.



«Head meelt teeb, et kaasaegsema väljanägemise sai Jõgevamaa üks elujõulisemaid koole, mis paistab silma õpilaste arvu suurenemise ja võimekate ja entusiastlike õpetajate poolest. Näiteks tänu muusikaõpetaja Ingrid Orgulasele on lapsed pääsenud esinema ka kodkandist kaugemale,» ütles täna Jõgeva maavanemana tööle asunud Viktor Svjtatõsev.



Tänavu astus Siimusti lasteaed-algkoolis esimesse klassi neliteist last. Kui mullusel õppeaastal õppis koolis 48 last, siis tänavu on õpilasi 55.



Siimusti lasteaed algkooli juhataja Kaja Reiman avaldas arvamust, et renoveeritud koolimaja leiab kasutamist ka mitmekülgse ühiskondliku hoonena. «Siin saab teha koolitusi, metoodikapäevi ja kontserte, milleks annab võimaluse uus kabinetklaver.»



Kooli plaanid korruse juurdeehitamisega veel ei piirdu. Plaanis on juurdeehitis ka sadakond meetrit koolimajast eemal asuvale lasteaiamajale, sest avaldusi lasteaeda pääsemiseks on esitatud juba ka ületulevaks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles