Raeplatsi politseimajas algab ümberehitus

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakonna ametnikud Lilian Lukka (paremal) ja Karin Palo Raekoja platsil maja number 9 ees, mille teisele korrusele tulevad nende uued kabinetid.
Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakonna ametnikud Lilian Lukka (paremal) ja Karin Palo Raekoja platsil maja number 9 ees, mille teisele korrusele tulevad nende uued kabinetid. Foto: Margus Ansu

Raeplatsi kunagises polikliinikumajas, kus politsei põhjaliku remondi järel vaid kolm aastat vastu pidas, algab uus remont, et kohandada hoone linnaametnikele sobivaks.

Sellesse majja plaanib Tartu linnavalitsus kolida linnakantselei mitmed teenistused ja uue, avalike suhete osakonna, ühtekokku umbes 30 töötajat. Esiteks seepärast, et raekojas vaevab kitsikus, teiseks seepärast, et linnavalitsus on nõuks võtnud laiendada raekoja esimesel korrusel teenindussaali ja seal pakutavaid teenuseid.

Lisaks linnavalitsuse ja volikogu infopunktile, mis tegutseb raekoja all juba aastaid, on plaanis sinna üle viia ka turismiinfopunkt.

Tartu linnavalitsuse majandamisteenistuse juhataja Eva Lääne ütles, et raekojast ei kolita minema linnavalitsuse liikmeid. Nende kabinetid asuvad raekoja teisel korrusel.

Raekoja plats 9 hoone rendilepingut ei ole siiski veel allkirjastatud, selleks on vaja linnavolikogu luba. Volikogu istungile on plaanis küsimus saata 29. juunil.

Maja omaniku Mart Avarmaaga on aga renditingimustes põhimõtteliselt kokku lepitud. Rendihind on 106 krooni ruutmeetrist pluss käibemaks, mis tähendab renditava umbes 600 ruutmeetri eest 900 000 krooni aastas. Lisaks kommunaalmaksud.

Hoone linnavalitsusele kavandatud korrustel on algamas põhjalik remont, ehkki viie aasta eest läbis maja kapitaalremondi. Mart Avarmaa selgitas, et kui politsei eelistas rohkeid suletud kabinette, siis linnavalitsus soovib avatumat töökeskkonda. Ka pole linnavalitsuse avalike suhete osakonnal rakendust trellitatud arestikambritele.

Hoone viimasel korrusel peab sel nädalal oma ruumide avapidu tuntud IT-firma Skype, neljas korrus on aga veel vaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles