Rohelised tõid Tartus oma valimisnimekirja raekotta hobuvankril

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva lõuna paiku ütles Tartu linna valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder, et ükski erakond Tartus seni oma valimisnimekirju esitanud ei ole. Pärastlõunal olukord muutus, kui Raekoja platsile jõudis erakonna Eestimaa Rohelised hobuvanker.


Vankrilt astusid raekoja ees maha teiste seas roheliste nimekirjas kandideerivaid linnapeakandidaat Peep Mardiste, Kalle Kulbok jt. Raekoja uksest viidi sisse otse linnasekretär Jüri Mölderi lauale nimekiri 37 kandidaadiga.

Teiste seas hobuvankril läbi Supilinna, Ülejõe ja Kesklinna sõitnud erakonna piirkonnajuht Peep Mardiste leidis, et nimekiri tuli ikka pidulikult Raekotta toimetada, kuna viimati kandideerisid Rohelised Tartus kohalikel valimistel 20 aastat tagasi.

Vankri teekond sujus Mardiste sõnul viperusteta. «Inimesed olid meid nähes meeldivalt üllatunud, sest on ju hobune linnaliikluses haruldus. Ka autojuhid olid meie vastu väga viisakad.»

Rohelised on seadnud eesmärgiks saada Tartu linnavolikogus vähemalt viis kohta.

«Kuigi äsjased Europarlamendi valimised näitasid erakondade ebapopulaarsust, tulid erinevate kodanikuühenduste inimesed rõõmuga meie nimekirja,» lisas Roheliste valimisnimekirja koostamise läbirääkimisi vedanud Andrus Mäesepp, kes on ühtlasi ka Roheliste Elva piirkonna eestvedaja.

Tuntud tartlastest kuuluvad Roheliste valimisnimekirja teiste hulgas näiteks muusik Andrus Rootsmäe alias InBoil ja luuletaja Heiki Vilep. Roheliste Tartu piirkonna liikmete poolt sisehääletusel reastatud nimekirja esinumber ja linnapeakandidaat on keskkonnakaitsja ja kodanikuühiskonna aktivist Peep Mardiste.

Küsimusele, kas saaks Roheliste nimekirja Tartus lähemalt ka Postimehe lugejatele tutvustada, vastas Mardiste, et erakond hoiaks selle hetkel veel enda teada. «On juba teada mõned inimesed, kes meie nimekirjaga lähinädalail liituvad. Kui nimekiri lõplik, siis kindlasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles