Tudengid vuntsivad mänguväljakut

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Loo (vasakul) ja Kaarel Jürissaar (paremal) on kaks neist ehitustudengeist, kelle täpse silma ja osavate käte all saab Marja tänava laste mänguväljak uhiuue mängumaja, valgustuse, alusliiva ning sademevee ärajuhtimise süsteemi.
Alar Loo (vasakul) ja Kaarel Jürissaar (paremal) on kaks neist ehitustudengeist, kelle täpse silma ja osavate käte all saab Marja tänava laste mänguväljak uhiuue mängumaja, valgustuse, alusliiva ning sademevee ärajuhtimise süsteemi. Foto: Sille Annuk

Ehituseriala üliõpilased võtsid sel suvel Supilinnas Marja tänavas ette laste mänguväljaku rekonstrueerimise. Mänguvalmis saab väljak kavandatavalt järgmise nädala alguses.




Eesti Maaülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledži tudengeid koondava Ehitustudengite Seltsi eestvedamisel lammutati selle nädala alguses Marja tänava laste mänguväljak ning praeguseks on liumägede ja mängumaja asemele püsti löödud uus puitraam, mis juba järgmisel nädalal laste ja vabatahtlike abiga mängupaigaks muutub.



«Eelmise mängumaja olukord siin oli suhteliselt kurb,» rääkis Ehitustudengite Seltsi liige Alar Loo. Mänguväljaku turnimiskonstruktsioon oli sedavõrd vana ning vandaalide tegevusest kannatada saanud, et oli seal mängivatele lastele ohtlik.



Maja sponsorite abiga


Viis noormeest, kes ehitamise ette võtsid, püstitavad uue mängumaja eelmisega sarnase, kuid teistes värvides. «Me ei tahaks eelmise maja


autorite tööd päriselt kopeerida,» selgitas Loo. Lisaks toodi väljakule alusliiva ning hiljem paigaldatakse platsi kõrvale posti külge valgusti ja mänguväljaku kasutamise reeglid.



Mänguväljaku ehitust toetavad sponsorid, kelle nimed märgitakse mänguväljaku reeglitega koos oleval tahvlil ära. Kokku toetavad sponsorid mänguväljakut pea 40 000 krooniga.



Loo sõnul läks kogu projekt oodatust veidi suurejoonelisemaks ja kallimaks, mistõttu otsitakse praegugi veel firmade abikäsi. Eelkõige vajatakse töövahendeid: puitu, värve, viimistlusvahendeid ja tööriistu. Lisaks on kavas sademevee mänguväljakult ärajuhtimise süsteem. 


 
Tasuks tutvused

Supilinna selts on omalt poolt lubanud paari inimese tööjõuga aidata. Ehitajate lootus on, et mängumaja saavad aidata värvida ka lapsed ise. «Kui lapsed ise teevad ja käed külge panevad, on ehk vähem huvi ka seda asja siin vähem lõhkuda,» sedastas Loo.



«Kuna eelmine mänguväljak ehitati ka heategevuskorras, siis otsustasime panna üles pildi eelmisest väljakust, et selle tegijatele jääks siit mööda sõites väike nostalgiahetk,» rääkis Loo. Seda, et mänguväljak vandaalitsemiste piirkonnas asub, näitas ka see, et eelmisest mänguväljakust tehtud pilt, mis väljaku äärde püsti pandi, kadus sealt ühe ööga.



Ehitustudengite Selts on ka varem heategevuse korras linnaobjekte rekonstrueerinud. Nii said näiteks maikuus uuendatud Uueturu pargi pingid. Objekte ei ole selts siiski juhuslikult valinud, vaid neid on soovitanud linnavalitsus.


Tudengite kasuks kogu ettevõtmise juures on uute tutvuste loomine ehitusinseneride vahel ning võimalus endast oma tööga teada anda.



Ehitustudengite Selts


• Selts koondab Tartus Eesti Maaülikooli ja TTÜ Tartu kolledži ehitusüliõpilasi.


• Supilinnas rekonstrueeritav mänguväljak on seltsi teine heategevusprojekt. See läheb maksma umbes 40 000 krooni.


• Selts on korraldanud ka avalikke loenguid, näiteks soojuspumpade teemal.


• Rohkem infot vaata www.ehitustudengid.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles