Üliõpilaskülas jagub veel kohti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiselamu Tartus Narva 25.
Ühiselamu Tartus Narva 25. Foto: Margus Ansu.

Esmaspäeva keskööl alanud esmakursuslaste üliõpilasküla avalduste esitamine ei täitnud esimese päevaga kõiki kohti – 453 vabale kohale on avaldusi tulnud 400.

«Südaöine huvi oli väga suur, praktiliselt terve eilse (20. juuli – L.M.) päeva tegelesime nende avaldustega, mis olid tulnud südaööl tunni jooksul,» kirjeldas Tartu üliõpilasküla majutusjuht Janika Hango.

Kuid avalduse esitamine ei tähenda automaatselt seda, et tulevane tudeng ka reaalselt ühiselamusse elama läheb. «Koht on täidetud alles siis, kui leping on sõlmitud,» selgitas Hango. Esitatud neljasajas avalduses ilmneb ka soove, mida üliõpilasküla Hango sõnul kuidagi ei oska täita – näiteks tahetakse toanaabriks puhtusearmastajat või mittesuitsetajat.

«Meil on standardankeet, kus on isikuandmed peal, ja me ei loe sealt välja, kas selle esitaja suitsetab või kui puhtusearmastaja ta on,» ütles ta.

Avalduste läbivaatajatele tegi peavalu ka see, kui märgiti avalduses soovi jagada tuba sõbraga, mainimata sõbra nime.

«Eks me sellistel segastel juhtudel võtame taotlejaga telefonitsi ühendust ja täpsustame tema soovi. Meil on mõistlik algul pisut rohkem vaeva näha ja sõbra nimi üles leida, kui et nad hakkavad pärast otsima võimalust kokkukolimiseks,» rääkis majutusjuht.

Ehkki kohti veel jagub, ei pruugi saada tuba soovitud ühiselamusse. Semiootika õppimist alustav Maarja Vaikmaa tegi avalduse Tiigi tänava ühiselamusse, sest loengusse minna oleks just sealt kõige lähem. Pakkumine esitati talle aga Narva maantee 25 majja.

Vanemate kursuste tudengite avaldusi hakatakse vastu võtma augusti teisest nädalast.

Üliõpilaskülasse vastuvõtt
• 29. juulil algab arstiteaduskonda astunute avalduste vastuvõtt; augusti teisel nädalal algab vanemate kursuste tudengite avalduste vastuvõtt.
• Esmakursuslastele on veel vabu kohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles