Seto Folk on kujunemas tõeliseks etnopeoks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esinejad Seto Folgil.
Esinejad Seto Folgil. Foto: Külli Kivioja/www.polvamaa.ee

Värskas teist korda peetaval Seto Folgil saab õppida leelot ja setu tantsu, kuid nautida ka pillimängu ning setukeelset teatritükki ja pajatusi.


Peopäev algab õpitubadega Seto talumuuseumi rehe all kõigile setu kultuuri huvilistele. Kuldatsäuga ja Liinatsurade liikmete ning jutuvestja Terje Lillmaa õpetusel on võimalik vahetult osa saada setu leelotamisest ja jutustest, vahendab portaal

Põlvamaa.ee

.



Laululaval astuvad üles mitmed setu koorid: Leiko, Laanõtsirk, Õie setud jne. Meestelauluga esineb Värska meeste leelopark. Üritust juhib Setomaa ülemsootska Silver Hüdsi.



Setumaa tantsurühmadest tantsivad Hõbehall Mikitamäelt ning Lustiline ja Käokuld Värskast. Rahvamuusikat kaasaegses ansambliseades esitavad Värska muusikakooli rahvamuusikaansambel Trallikud ja kollektiiv Lõkõriq.



Ansambel Ugrada Pihkvast näitab külalisesinejana oma laulu- ja tantsuoskust. Tantsumuusikat mängib ansambel Klapp, mis koosneb Seto kuningriigi pillimehe tiitliga muusikutest.



Esineb ka mitmete muusikaauhindadega pärjatud, Värska poistest koosnev ansambel Zetod, kes astuvad folgilaval seekord üles koos Tsibihärblastega. Folgi lõpetab etnopidu, kus tantsumuusika kõlab plaadi pealt.



Peoplatsil on avatud laste telk, toimub ka käsitöölaat, kus kauplejateks on setu käsitöömeistrid ja rahvustoidu valmistajad. Setud folgivad laupäeval, 18. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles