Tugev nimekiri lubab paremat hooaega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank Tartuga kolmeks aastaks lepingu sõlminud diagonaalründaja Argo Meresaar (esiplaanil) ei osanud kogu meeskonna kohta veel midagi arvata, sest kõik koos pole treenitud, aga trennidega on kogenud sportlane rahul.
Bigbank Tartuga kolmeks aastaks lepingu sõlminud diagonaalründaja Argo Meresaar (esiplaanil) ei osanud kogu meeskonna kohta veel midagi arvata, sest kõik koos pole treenitud, aga trennidega on kogenud sportlane rahul. Foto: Margus Ansu

Augusti alguses ühistrennidega alustanud Bigbank Tartu võrkpallimeeskond valmistub uueks hooajaks tublisti uuenenud koosseisuga. Tartu särgis on tagasi Argo Meresaar, Andres Toobal, Karl Jaani ja Kristo Kollo.

Meeskonna peatreenerina jätkab Andrei Ojamets, kes hindas esimese ühise treeningukuu ja töökeskkonna heaks. Täieliku koosseisuga ei ole Bigbank Tartu siiski veel treeninud, sest mitmed mängijad ei ole erinevatel põhjustel meeskonna treeningutel viibinud.

Kollo ja Jaani lõpetavad alles rannavolle hooaega. Robert Täht, Renee Teppan ning Kevin Soo käisid Eesti juunioride koondisega maailmameistrivõistluste finaalturniiril Türgis. Taavi Arula osales noortekoondise koosseisus võistlustel Soomes.

Peale suuri võistlusi vajavad noored küll põgusat puhkeaega, kuid suurvõistlustelt saadud kogemusi hindas Ojamets väga vajalikuks. «Mehed nägid seal maailmatasemel mängu, see peaks kindlasti positiivselt mõjuma ja töötahet lisama,» märkis ta.

Peatreener arvas, et kogu meeskond saab kokku ehk selle nädala lõpus. Kuigi meeskonna tugevust saab päriselt hinnata alles võistlusolukorras, nimetas ta komplekteerimist eelmisest hooajast kindlasti paremaks. Peamiselt plaanib ta arendada stabiilsust ja mängu kiirust.

Kogenud uued

Lisaks noortele koondislastele on eelmisel aastal Tartu meeskonda esindanud nimedest järel libero Rait Rikberg, lätlasest sidemängija Artis Caics ja Taavi Nõmmistu, Henri Treial ning Mart Naaber.

Eelmise hooaja lõpus rääkis Ojamets, et meeskonnas nappis kogemustega mängijaid, kes tiimivaimu kõrgel hoiaksid. Nüüd näeb ta olukorda helgemates toonides, sest meeskonnaga liituvad mitu kogenud mängumeest, kellele ka Tartu võõras pole. «Argo Meresaar on küll selliste kogemustega mees, et võtab meeskonna vajaduse korral kokku ja räägib asjad selgeks,» arvas ta.

Nii Meresaar, Toobal, Jaani kui Kollo on varem Tartus mänginud. Diagonaalründaja Meresaar pallis siin aastatel 2005–2007, peale seda hooaja Pärnus ja kuni eelmise hooaja lõpuni Tallinna Selveris. Lepingu Big­bankiga sõlmis ta kolmeks aastaks.

«Tartu kui linn meeldib mulle väga ja klubi juhtkonnaga oleme juba mitu aastat sellest rääkinud, et võiksin kunagi tagasi tulla, ja lõpuks siin ma nüüd olen,» ütles Meresaar. Ta lisas, et kolme-nelja-aastane tsükkel ühes linnas on paras, et asi liiga rutiinseks ei muutuks. Taaralinna võttis sportlane kaasa ka oma pere.

Sidemängija Toobal mängis siin aastatel 2009–2011, pärast seda aga Pärnus ja Prantsusmaal. Prantsusmaal jäi tal hooaeg puusavigastuse tõttu poolikuks, enne eelmise aasta jõule käis ta ka operatsioonil. «Peale trenne annab ikka tunda, aga tegelen sellega pidevalt. Treeningutel on väga mõnus õhkkond,» rääkis ta.

Tartu valiski ta selle järgi, et siin on kõige lihtsam vigastusega tegeleda, pealegi astus ta ökoloogia ja elustikukaitse eriala magistriõppesse. Tartu meeskonnaga seob Toobalit aastane leping, järgmisel hooajal sooviks ta taas välismaal mängida.

Kristo Kolloga allkirjastatakse kolmeaastane leping sel nädalal. Sportlast Tartu Postimehel tabada ei õnnestunud, aga juunis Postimehele antud intervjuus põhjendas ta soovi rannavõrkpallile vahelduseks uuesti ka saalivõrkpalli mängida, et nii ühest mitte ära tüdineda.

Eelmisel hooajal Võru võrkpalliklubi särgis mänginud Karl Jaaniga sõlmiti leping esialgu aastaks. Tartlane nimetas algava hooaja märgusõnaks enesetõestamist ja avaldas lootust, et edu korral mängib ta siin ehk edaspidigi. Praegu taastub Jaani reievigastusest, aga peatselt loodab ta pallitrennides tagasi olla.

Kõrged eesmärgid

Nii Ojamets kui klubi mänedžer Alari Jõesaar ütlesid, et sel hooajal on õnnestunud kokku panna hea meeskond. «Nimed on olemas, loodan, et nad mängivad ka,» ütles Jõesaar ja lisas, et praegu ei näe ta põhjust isegi rohkemate välismängijate otsimiseks.

Ta täpsustas, et olenevalt sellest, kuidas esimesel poolaastal läheb, on ju jaanuari keskpaigani võimalik vajadusel meeskonda täiendada.  

Bigbank Tartu osaleb ka sel hooajal lisaks Schenkeri liigale nii Eesti karika- kui meistrivõistlustel. Eesmärkidest rääkides nimetas Jõesaar esmaseks loomulikult võite. «Selle meeskonnaga loodan igatahes tulemusi. Kas just kohe, aga mõne aja pärast kindlasti,» resümeeris ta.

Esimest korda näeb meeskonda platsil 14. ja 15. septembril Tartus Premium7 Cupil.

Bigbank Tartu koosseis

• Argo Meresaar, Rait Rikberg, Artis Caics, Robert Täht, Andres Toobal, Kristo Kollo, Karl Jaani, Taavi Nõmmistu, Taavi Arula, Henri Treial, Kevin Soo, Mart Naaber ja Renee Teppan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles