Rattaõnnetus seostus Kroonuaia silla remondiga

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märk, mis linnavalitsuse liikluskorraldajate nägemuses peaks keelama sõidu Vabadussilla rattarajal.
Märk, mis linnavalitsuse liikluskorraldajate nägemuses peaks keelama sõidu Vabadussilla rattarajal. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädalal Tartus Vabaduse puiestee ja Emajõe tänava nurgal veoautot ramminud ning kergemaid vigastusi saanud jalgrattur võis olla liikluse ümberkorralduse ohver, kuid võis ka liiklusmärki eirata.

Läinud nädala neljapäeval levitas politsei liiklusinfot, mille järgi rammis Vabadussillalt kesklinna poole liikunud 24-aastane Gunnar jalgrattaga veoautot, mis oli samuti sillalt tulnud ning mille juht, 45-aastane Voldemar, oli tegemas parempööret Laiale tänavale.

Pärast Tartu Postimehe tähelepanekut, et veoautodel on manööver Laiale tänavale keelatud, tegi politsei paranduse: veok oli sooritamas parempööret hoopis Emajõe tänavale. Tavapäraselt on selline manööver päevasel ajal keelatud kõigile peale jalgratturite, Kroonuaia silla remondi tõttu lubas aga linnavalitsus ajutiselt parempöörde mootorsõidukitele.

Vältimaks just selliseid kokkupõrkeid, nagu juhtus Gunnari ja Voldemari vahel, keelas linn ratturitel Kroonuaia silla remondi ajaks sõidu Vene tänava poolt Vabadussilla rattarajale. Nõnda põhjendas Tartu linnavalitsuse teede- ja liikluskorraldusteenistuse juhataja Urmas Mets.

Liikluspolitsei avariiteenistuse vanem Kaido Iste ütles, et jalgratturi tunnistust õnnetuse kohta politseil veel pole, sest talle taheti anda aega kosuda. Veokijuhi seletuse järgi sõitis aga rattur kindlasti seal, kus ta poleks tohtinud sõita: kas kõnniteel või rattarajal.

Tartu Postimehe fotograafi ülesvõttelt on näha, et eile paiknes märk «Jalgratta sõidu keeld» Vabadussilla Vene tänava poolses otsas sõidu- ja rattatee piiril. Urmas Mets kinnitas, et märk peaks paiknema just rattarajal, sest sinna oli see mõeldud. Jalgrattaga sõiduteel sõitmist ei kavatsenud linn Metsa sõnul keelata.

Kroonuaia silla vuukide remont pidanuks lõppema ning tavaline liikluskord taastuma juba pühapäeva õhtuks. Plaanitust suuremaks osutunud töö lubab silla taas liiklejaile avada ilmselt 28. augustil, lootis Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles