Koolimajade remont kulgeb ajaga võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstigümnaasiumi riietus- ja pesemisruumidesse tuleb muu hulgas ehitada vaheseinad, uued dušikabiinid ja tualettruumid, lisaks ventilatsioonikamber.
Tartu kunstigümnaasiumi riietus- ja pesemisruumidesse tuleb muu hulgas ehitada vaheseinad, uued dušikabiinid ja tualettruumid, lisaks ventilatsioonikamber. Foto: Kristjan Teedema

Juba vähem kui nädala pärast täituvad koolimajad õppuritega. Tartu koolides suvel alanud remondid on mõnel pool lõpusirgel, mõnes koolis kulub aga palju rohkem aega.

Kunstigümnaasiumis käib praegu võimla pesemis- ja riietusruumide remont. «Esimene veerand peame nendeta läbi ajama,» nentis kunstigümnaasiumi direktor Peeter Kikas, kelle sõnul valmivad ruumid alles teiseks veerandiks.

Kikase sõnul tuleb teha koolikorralduses plaane ringi ning juhtkond kavatseb läbi rääkida kutsehariduskeskusega. «Ei ole veel maha istunud ja otsustanud, kuidas me tegutsema hakkame,» lausus ta ja lisas, et lahendusi otsitakse.  

«Tean niipalju, et tähtaeg olevat pandud 17. oktoobriks, ja see tähendab, et me ei saa kehalise kasvatuse tunnis rõivistuid kasutada,» lausus kunstigümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Uudo Limak.

Limak ütles, et  ühe abinõuna võiks olla kasu üleriiete rõivistutest, kuhu saaks lapsi riideid vahetama saata. «Leidsime, et paar tükki on vabad,» nentis Limak. Pesemisvõimalusi arutatakse tema sõnul kolmapäeval õppenõukogu koosolekul, praegu pole aga lahendust leitud.

Limak lausus, et õpetajana valmistab talle vajalike ruumide puudus kindlasti raskusi, kuid muret tekitab ka kauge kuupäev. «Üks asi on tähtajad, aga kuidas see tegelikkuses välja kujuneb, ei tea,» nentis ta.

Kunstigümnaasiumis algas remont 17. juulil, kuigi esialgne plaan oli alustada mais või juunis. «On linnapoolne asjaajamine,» sõnas Peeter Kikas ja lisas, et ei oska täpselt  põhjendada, miks remondi algus sedavõrd pikale venis.

«See on niivõrd pikk protsess: tehti eelmise aasta eelarve, eraldati raha ja kuna raha kohale jõudis,» kirjeldas ta. Töö algust pikendasid seejuures mitmed hanked, näiteks projekteerimiseks või ehitaja leidmiseks, lisas ta.

Linnavarade osakonna ehitusteenistuse juhataja Priit Metsjärv ütles samuti, et hankemenetlus ja projekteerimine võtsid aasta esimesel poolel palju aega. «Lepingu lõpptähtaeg on oktoobris, sest töö kestus on nii pikk, ja ehitajaga jõudsime lepinguni alles juulis,» sõnas ta.

Metsjärv lausus, et enamikus koolides on siiski põhiline osa remondist valmis. «Igal objektil on see periood erinev,» nentis ta.

Remont valmib peagi

Mart Reiniku koolis on lõppemas WCde ning riietus- ja pesuruumide remont. «Töö käib täiel rindel,» lausus Reiniku kooli majandusjuht Aare Voore, kelle sõnul tuleb näiteks paigaldada veel tualettpotte ja uksi.

Seda, kas kooli alguseks on remont kindlasti lõppenud, ta veel kinnitada ei julgenud. «Keldrikorrus ja esimene korrus peaks kindlasti valmis saama, ka osa neljandast. Võib-olla mõni jääb, aga võib-olla saab kõik korda,» arutles ta.

Raatuse gümnaasiumis on uue välimuse saamas neli riietus- ja pesuruumi koos 12 dušiga. Haldusjuht Riina Tombak lausus, et parandustööd algasid 17. juunil ja tööde tähtaeg on 31. august.

«Ma ikka loodan, et ma ei pea muretsema,» lausus Tombak ja lisas, et pühapäeval algavateks avaaktusteks peab olema kõik valmis. Tema sõnul on praegu vaja veel riietusruumide põrandale maha panna PVC-katet, paigaldada seintele nagisid ja vahetada välja mõned aknalauad. Lisaks on vaja parandada keldrikorrusele viivat treppi.

Plaani järgi

Descartes`i lütseumi direktori asetäitja Elve Kuuse sõnul õppetöö ajaks ühtegi remonti pooleli ei jää. Ta lausus, et suve jooksul põhjalikult renoveeritud kooli tualettruumid on nüüdseks valmis. «Täna (esmaspäeval – toim) tuleb komisjon, siis on kasutusluba käes ja lapsed võivad tulla,» lausus ta.

Priit Metsjärv lausus, et rahasummad ei ole koolide remondi käigus suuremaks läinud. Tema sõnul jääb summa, millega sellised lepingud sõlmitakse, üldjuhul lukku ehk seda ei muudeta.

«Võib muutuda, kui ilmnevad ootamatud asjaolud tööde käigus. Seda pole koolide puhul olnud,» ütles ta.

Remontide hind

• Kunstigümnaasiumis ligikaudu 118 000 eurot

• Mart Reiniku koolis ligikaudu 160 000 eurot

• Raatuse gümnaasiumis ligikaudu 50 000 eurot

• Descartes`i lütseumis ligikaudu 150 000 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles