Tartu volikokku pürivad kaks üksikkandidaati

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Toompere
Rasmus Toompere Foto: Erakogu

Patendivolinik Margus Sarap ja kultuurinõunik Rasmus Toompere on kaks esimest üksikkandidaati, kes on Tartu valimiskomisjonile oma dokumendid esitanud.

Patendivolinik, orienteerumisklubi Ilves eestvedajaid ja Tamme gümnaasiumi hoolekogu liige Margus Sarap (48) põhjendas kandideerimist asjaoluga, et on pettunud erakondade aetavas poliitikas.

«Põhjus on väga lihtne: kui aasta-poolteist tagasi käisin Tartu volikogu istungitel Tamme gümnaasiumi pärast, siis mind hämmastas see, et linnas aetakse mingisugust partei joont ja need inimesed, kes on valitud, ei aja Tartu joont ja tartlaste joont,» ütles Sarap. «Kui olen Keskerakonnast, siis Reform ja IRL naeravad minu üle, kui olen IRList või Reformist, siis naeravad keskerakondlased minu üle. Selline parteidevaheline kemplemine sobib võib-olla riigikogusse, aga ma leian, et Tartu-suguses linnas ei ole see küll edasiviiv.»

Sarap märkis, et volikogus on targad ja tublid inimesed, kuid parteidevaheline kisklemine kammitseb.

«Mõtlesin, et panen oma nime üles, kas ma valitud saan või ei saa, aga kui juhtumisi juhtub, et valitakse, üritan küsida neid küsimusi, mida millegipärast need volinikud üksteiselt ei küsi ja mängivad pea-liiva-all-mängu,» lausus Sarap.

Ta ütles, et valimisliitudega ta ühineda ei soovi, sest talle ei sobi, et joostakse siia-sinna ja tehakse igal pool head nägu. «Seal on ju endised parteilased, erakondades pettunud inimesed,» lausus ta. «Minul on oma töös väga oluline usaldus kliendiga ja usaldus minu enda vastu.»

Teine dokumendid esitanud üksikkandidaat on Rasmus Toompere (26), kes selle aasta alguses asus tööle Haaslava vallavalitsuse kultuurinõunikuna. Varem oli ta Mäksa valla huvijuht. Ta on õppinud Viljandi kultuuriakadeemias, laulnud mitmes kooris, osalenud paljudes bändides basskitarristina.

Ta õpib Tartu Ülikoolis magistriõppes kasvatusteaduste erialal.

Enda kandideerimist ei olnud ta eile valmis ajalehele kommenteerima.

Eelmistel kohalikel valimistel Tartus kandideeris üks üksikkandidaat, Lembit Langell, kes kogus 78 häält, isikumandaadi saamiseks olnuks tarvis koguda 851 häält.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles