Suletud tualetid pahandasid publikut

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu laululava.
Tartu laululava. Foto: Sille Annuk / Postimees

Möödunud neljapäeval Tartu lauluväljakul ansamblite Fix ja Karavan juubeli-õhtul kannatasid külastajad ihuhädade käes, kuna maa-alused tualetid olid pikalt suletud.

«Kas te kujutate ette? Seal oli toitlustamine, müüdi igasuguseid sööke ja jooke, aga inimestel polnud võimalust tualetti kasutada. Seal on väga suured tualetid, aga need olid kõik suletud. Mis ajas me elame?» pahandas kontserdil käinud Kaja Adamson, kelle sõnul oli keegi rahvale öelnud, et tehke oma hädad kanalisatsiooni restkaevu.

«Osa tegigi siis sinna oma hädad ära,» lausus Adamson. «Ma saan aru, et paar päeva tagasi oli väga suur üritus (öölaulupidu – toim) ja tualetid olid võib-olla umbes, aga on ju olemas ka teisaldatavad välitualetid. Ja sellise ürituse eest küsiti viisteist eurot. Mille eest selline raha?»

Õhtul kell seitse alanud ja ligi kümneni kestnud kontsert tõi Adamsoni sõnul laulukaarealuse peaaegu rahvast täis, kuid ühtegi WCdest teavitavat silti ei olnud.

Publiku hulgast sõltuv

Tartu laululava haldava AS Tähtvere Puhkepargi juhataja Jane Jakobsoni sõnul korraldas üritust Väino Land ja MTÜ Rändteater. «Tavaliselt me uurime korraldajalt, palju võiks publikut tulla, ning kui see jääb kuue-seitsmesaja piiresse, siis suuri maa-aluseid tualette lahti ei tehta, kuna nende kulud on väga suured,» selgitas Jakobson.

Väiksemate ürituste ajal lahendatakse tualetivajadus laululava sees olevate WCdega ning ka seekord otsustati nii. Jakobson ütles, et oli siiski jätnud oma töötajatele korralduse, et kui rahvas laululava alla ära ei mahu, siis tehakse lahti ka maa-alused tualetid.

Jakobsoni sõnul kuulas kontserti umbes kaks tuhat inimest ning umbes poole kontserdi ajal tehtigi suured tualetid lahti ning pandi viidad välja. Kaja Adamsoni sõnul olid vaheajal aga tualetid veel kindlasti kinni.

Liiga hilja

Miks polnud aga enne seda laulukaare all olevatesse tualettidesse suunavaid silte? «Me rääkisime sellest korraldajaga, aga ta arvas, et kõik on lahendatav turvameeste abiga, ega soovinud neid silte,» lausus juhataja. Ta tõdes, et ju sai korraldajaga liiga vähe asju läbi räägitud ning otsus avada maa-alused tualetid tuli liiga hilja.

«Tähtvere puhkepark vabandab kontserdikülastajate ees tekkinud segaduse ja ebamugavuse pärast,» lisas Jakobson.

Väino Land ei soovinud kontserdijärgsel hommikul ajalehele kommentaare anda ja soovitas helistada paari päeva pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles