Rocki algava hooaja leegionärid jõudsid kohale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Algavaks korvpallihooajaks Tartu Rockiga lepingu sõlminud kõik kolm välismaalast on Tartusse jõudnud. Nende esimene ühistrenn uue meeskonnaga toimub täna õhtul.

Esimesena saabus Tartusse leedulane Augustas Peciukevicius, kes pallis eelmisel hooajal Pärnu korvpalliklubis. Möödunud pühapäeval ülikoolilinna saabunud Peciukevicius ütles Tartu Postimehele, et loodab Rockis teha vähemalt sama hea hooaja kui Pärnus. Eesti meistriliigas viskas ta keskmiselt 16,2 punkti ja võttis 6,2 lauapalli. 

Peciukeviciusel oli enda sõnul pakkumisi ka tugevatest Leedu klubidest, kuid ta valis Tartu kahel põhjusel. «Esiteks osaleb Rock eurosarjas, kus ma tahaksin mängida. Peamine põhjus oli aga see, et Rock pakkus mulle kaheaastast lepingut,» ütles ta.

Oma tugevaimaks küljeks pakkus 192 sentimeetri pikkune mängujuht kaitsemängu ja sööduoskust. Nõrgemaks pooleks aga kaugviskeid. «Aga ma loodan, et suudan visketäpsust uuel hooajal parandada,» lausus Vilniuses üles kasvanud mängija.

Teisipäeva pärastlõunal jõudis Tartusse ka Rocki teine tänavune võõrmängija Vincent Simpson. Ameerikast Philadelphiast pärit mängujuht on 185 sentimeetrit pikk ning mängis möödunud hooajal Ungaris Kormendis ja Slovakkias Komarno linna meeskonnas.

Tundmatu maa

Esimesed muljed Eestist ja Tartust olid Simpsonil positiivsed. «Tundub väga ilus linn. Parem kui need, kus ma eelmisel aastal mängisin. Need olid väikelinnad. Siin on inimesi rohkem,» lausus mustanahaline mängija ning lubas eeloleval nädalavahetusel juba põhjalikumalt Tartuga tutvust teha. Simpsoni sõnul oli tal pakkumisi ka Austriast ja Katarist, kuid valis siiski Rocki. «Ma tean, et Rockil on suur võimalus Eestis meistri tiitel võita, ning ma tahan olla osa võitvast meeskonnast,» lausus ta. 

Simpson tunnistas, et ei teadnud varem Eestist mitte midagi. «Mõned mu sõbrad olid käinud Tallinnas ja ütlesid, et see on ilus linn. Aga see oli kõik,» sõnas habemega islami usku mängumees ning lubas kohal olles rohkem Eesti kohta lugema hakata. 

Simpson tahab enda sõnul olla platsil liider ja juht, kes paneb teised mängima. Talle meeldib kaugelt visata ning ta on ka kaitses väga aktiivne. Oma nõrgimaks kohaks nimetas ta keskpositsiooniviskeid.

Peale kolledži lõpetamist proovis Simpson pääseda ka NBAsse, kuid see ei õnnestunud. 

«Võib-olla proovin järgmisel suvel uuesti,» lausus ta. Vabal ajal mängib ta palju videomänge ning tema unistus on saada kunagi korvpallitreeneriks.

Koos tüdrukuga

Ööl vastu neljapäeva jõudis Tartusse ka Rocki korvialune täiendus – 212 sentimeetri pikkune serblane Uroš Lukovič. Joosep Toomest kolm sentimeetrit pikem Lukovič mängis möödunud hooajal Makedoonias Kumanovo klubis ning nimetati Balkani liiga parimaks mängijaks.

Serbia pealinnast Belgradist pärit noormees põhjendas oma valikut liigadega, kus Rock uuel hooajal osaleb. 

«Tahan mängida eurosarjas ja ka Balti liigas,» märkis tsenter. Mees sai enda sõnul neli-viis pakkumist. 

Ka Lukovič polnud Eestist varem suurt midagi kuulnud. Küll aga mängis ta 2011. aastal paar kuud Hispaanias Zaragosa klubis koos kunagise Rocki kasvandiku Janari Jõesaarega, kes pallib nüüd USAs. 

Tartusse saabus Lukovič koos oma tüdruku Jovanaga, kellega ta on koos elanud juba kolm aastat. 

Lukovičile meeldib tema enda sõnul kõige rohkem palli pealtsurumine, mõnevõrra probleeme valmistab aga kaitsemäng.

Järgmisel suvel plaanib Lukovič kindlasti osaleda NBA suvelaagris. «Tahan tulevikus mängida kindlasti NBAs. Ma tean, et olen sellele väga lähedal, aga eks näeb,» lausus ta. Eestis loodab ta edukat hooaega. 

Rocki mänedžer Meelis Pas­tak ütles, et meeskonna esimesed kontrollmängud on plaanitud septembri esimesse poolde, kuid tõenäoliselt peetakse need välismaal. Kindlasti osaleb TÜ/Rock 19. septembril turniiril Liepajas.

Kas teate?
 

Uued leegionärid

• Uroš Lukovič (24) – pärit Serbiast, mängis möödunud hooajal Makedoonias Kumanovo klubis.

• Vincent Simpson (25) – pärit USAst, mängis möödunud hooajal Ungaris Kormendis ja Slovakkias Komarnos.

• Augustas Peciukevičius (22) – pärit Leedust, mängis möödunud hooajal Pärnu korvpalliklubis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles