Jõel tuleb pidu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe festival eelmisel aastal.
Emajõe festival eelmisel aastal. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Saabuval nädalavahetusel austatakse Emajõge juba kaheksandat korda festivaliga. Kahel päeval on Võidu silla ja Kaarsilla vahel nii võistlusi, meisterdamisi kui kontserte.

Tänavu «Elu veel» nime kandva jõepeo projektijuht Aile Parmsoo rääkis, et esimest korda on festivalile toodud laevamudelid, mida mitmel puhul näidata plaanitakse, ning loodetavasti lubab lainetus neid Emajõel demonstreerida.

Mudelite laevatajad tulevad spetsiaalselt kohale Viljandist huvikoolist ja Narvast noorte meremeeste klubist. Pisut teistsuguste mudelitega on esindatud kohalik mudellennuklubi Kotkasulg.

Palju võistlusi

Nagu juba tavaks, on festivali ajal ka ujumisvõistlus Emajõe Karikas. Selle eelregistreerimine lõppes eile, kuid kõik terved ja head ujujad saavad end 1600 meetri pikkusele distantsile ning ka Kahe Silla sprindile veel võistluspäevalgi kirja panna. Siis küll on osavõtutasu juba poole suurem.

Kalapüügivõistlus «Heade võtete jõgi» on laupäeva hommikul. Kell 8.30 peavad kõik osalejad end registreerima, püük algab 9.30 ja kaaluma hakatakse saaki 11.30. Püügikohad on piiratud: õngi võib leotada vaid jõe turupoolsel kaldal, Võidu ja Kaarsilla vahel ning koht tuleb ise välja võidelda.

Võistluse võidab see, kes kahe tunni jooksul kaalu järgi kõige rohkem kala püüab. Reeglistik näeb ette, et igal võistlejal on õigus omapüütud kalad ära süüa, kassile viia või naabrinaisele kinkida.

Osaleda võib nii üksi kui ka neljaliikmelises võistkonnas.

Saab ka rahulikult

Need, kes ei taha võistelda, saavad meelt lahutada rahulikumalt. Reede õhtu läheb muusikarütmis: esineb ansambel Estraadiraadio ning toimub Lauluahing, kus osaleb ka «Perepeo» saatest tuntud perekond Mõtsmees.

Lastel on hulganisti tegemist just laupäeval, kui saab meisterdada puust ja männikoorest paadikesi, nuputada, mängida, vaadata nukuetendust ja Ahhaa teadusteatri vesiseid katseid.

Emajõe festival

«Elu veel»

16. ja 17. augustil

• Reede õhtul IV Emajõe Karika avaveeujumine, Lauluahing, päikeseloojanguparaad ja öökino.

• Laupäeval Emajõe ääres kalapüügivõistlus, ujumisvõistlus Kahe Silla sprint, tegevust ja vaatamist on nii jões kui kaldal.

• Täpsem teave www.tartu.ee/emajoefestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles