Kohus vahistas politseinikke rünnanud mehe

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus vahistas täna Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel mehe, kahtlustatuna politseinike ründamises esmaspäeva varahommikul Põlvamaal Räpina vallas.

44-aastasele mehele on esitatud kahtlustus ähvardamises ning vägivallas võimuesindaja suhtes. Kuritegude toimepanemises kahtlustuse saanud mees on vahistatud kuni kuueks kuuks, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus sai esmaspäeva varahommikul teate, et alkoholijoobes musta maskiga mees viskas Põlvamaal Räpina vallas Võõpsu külas Kalamehe tänaval katki maja akna. Avaldaja väitis, et maja läheduses liigub ringi mees, kellel on nuga ja kruvikeeraja, ning ähvardab kohalikku naisterahvast.

Kohale saabusid politseipatrull ja kiirabibrigaad. Alkoholijoobes mees muutus agressiivseks ning lõi politseinikku. Füüsilist jõudu kasutades paigutati agressiivne mees politseisõiduki tagaistmele, kust ta teist politseiametnikku jalgadega lõi. Taaskord õnnestus politseinikel ründaja agressiivne tegevus peatada ning mees viidi arestimajja kainenemisele.

Juhtunu uurimiseks alustas Põlva kriminaaltalitus kriminaalmenetlust. Kahtlustatavana kinni peetud mees on varasemalt mitmel korral kriminaalkorras karistatud. Viimati karistati teda selle aasta kevadel liikluskuriteo toimepanemise eest.

Põlva politseijaoskonna juht Tarmo Stokkeby sõnas, et õiguskaitseorganeid rünnates ning politseinikele füüsilise vastuhaku puhul võtab politsei kasutusele kõige efektiivsemad abijõud ning reageerime kogu seaduse rangusega. «Politseinike ründamist tuleb ühiskonnas lugeda äärmiselt taunitavaks ja ohtlikuks tendentsiks,» lisas Stokkeby.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles