Külmkapp süütas üheksanda korruse korteri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus põles Anne 59 üheksandal korrusel asuv korter.
Tartus põles Anne 59 üheksandal korrusel asuv korter. Foto: Anni Nöps

Tõenäoliselt külmkapi rike oli see, mis süütas täna Tartus Annelinnas üheksanda korruse korteri, mille tulemusena jäi koduta 1940. aastal sündinud naisterahvas.

Korteriomanik oli püüdnud põlengut omal jõul kustutada, läks siis aga korterist välja ja helistas häirenumbril. Päästeameti pressiesindaja sõnul ei saanud ta tõsisemalt viga, kuid viidi siiski haiglasse. Kiirabile andsid päästjad üle ka kõrvalkorteris olnud kaks naisterahvast ja lapse.

Häirekeskus sai põlengu kohta väljakutse kell 14.22. Kohale sõitis redeltõstuk, kaks päästeautot ja paakauto. Kohal oli ka politsei ja kaks kiirabibrigaadi. Päästjate jõudes ulatus leek köögiaknast välja. Ühe naabri sõnul kukkus põlev aken koos raamidega eest.

Päästeameti pressiesindaja sõnutsi hävisid põlengus köögi ja ühe toa sisu, kuumusest ja tahmast muutus elamiskõlbmatuks terve korter. Külmkapp oli nii ära põlenud, et selle marki on keeruline kindlaks teha, Raske on ka välja selgitada, kus rike oli.

Poolteist tundi pärast õnnetust kinnitas pressiesindaja, et seitsmendale korrusele ei olnud kustutusvesi veel valgunud, kaheksanda korruse korteriomanik ei olnud koju jõudnud. Pressiesindaja sõnul püütakse vett kasutada võimalikult ökonoomselt, kuid suure põlengu puhul ilma ei saa.

Kodumasinate rikkest süttinud põlengud ei ole pressiesindaja kinnitusel haruldased. Hiljaaegu läks põlema pesumasin.

Päästeameti soovitus korrusmaja põlengu puhul on majast väljuda, kui trepikojas ei ole suitsu. Kui seal juba on suitsu, tuleks kodus oodata päästjate jõudmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles