Parimaid abituriente tunnustati vääriliselt

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrannad, klassiõed ja kuldmedalistid Irina Vihhoreva (vasakult), Marija Kovešnikova ja Veera Kuzenkova
Sõbrannad, klassiõed ja kuldmedalistid Irina Vihhoreva (vasakult), Marija Kovešnikova ja Veera Kuzenkova Foto: Sille Annuk

Sõbrannad, klassiõed ja kuldmedalistid Irina Vihhoreva (vasakult), Marija Kovešnikova ja Veera Kuzenkova Vene lütseumist olid eile vaid väike osa neist, kes olid kutsutud parimate koolilõpetajate vastuvõtule Athenasse. Pildile on jäänud ka Marija ema Andženika, kes tüdrukud ilusa päeva mälestuseks kolmekesi koos trepil üles võttis.


Nagu ikka sellistel üritustel, ei pääsenud ka seekord kuidagi mööda tähtsate ametimeeste ja -naiste kõnedest. Tartu maavanem Esta Tamm soovis noortele otsustusvõimet ning julgust valestiminekute puhul uus tee valida. «Ärge proovige kohe saada tipuks, üritage minna mööda oma redelit pulkhaaval,» soovitas ta noortele lõpetajatele.



Tartu linnapea Urmas Kruuse tuletas meelde, et edukust ei tohi häbeneda, kuna see on ka teistele eeskujuks ja innustuseks. Ka tähendab see vastutust.



Tartu Omavalitsuste Liidu esimees Aivar Soop andis noortele lihtsa ja selge käsu: «Nautige elu! Teie ees on kõik teed lahti, tundke rõõmu iseendast ja sõpradest.»



Sel aastal lõpetab Tartu linnas ja maakonnas gümnaasiumi kuldmedaliga 36 ja hõbemedaliga 62 noort. Kuldmedali vääriliselt õppinud saavad nii linnas kui maakonnas preemiaks 3000, hõbemedali ja kiitusega lõpetanud noored 1500 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles