Jääknähtudega tabatud liinibussijuhid kaotasid töö

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbusi väikebussid.
Tarbusi väikebussid. Foto: Margus Ansu

Kaks Tarbuse bussijuhti, kes eile politseile joobes juhtimisega vahele jäid, kaotasid töö.

OÜ Tarbuse direktor Valter Keis kinnitas Postimehele, et eile politsei reidil reisijaid täis liinibussi roolist tabatud kaks bussijuhti olid nende töötajad, nüüdseks juba endised.

Keisi sõnul puhusid mõlemad bussijuhid alkomeetrisse pisut üle 0,2 promillise näidu. «See tõendab, et nädalavahetuse puhkepäevadel tehti alkoholipruukimisega valearvestus ja hinnati oma organismi taastumisvõimet üle. Kahju, sest mõlema puhul on tegu väga staažika ja kogenud juhiga,» märkis Keis.

«Siiski -  mängureeglid on sellise olukorra puhul väga täpselt paigas - professionaalne autojuht, seda enam reisijaid vedav bussijuht lihtsalt ei tohi oma töös selliseid eksimusi lubada!» oli ta resoluutne.

Keis selgitas, et OÜ Tarbus sisekorras on paigas reeglistik, mille alusel kontrollitakse igal hommikul liinile väljuvate bussijuhtide võimalikku joobeastet taadeldud alkomeetritega. «Paraku on sellist kontrolli igapäevaselt reaalselt võimalik teostada ainult Tartust liini alustavate bussijuhtide üle, suur osa juhtidest, nagu ka tänased [eilsed - toim.] patustajad, alustavad tööpäeva maakonna erinevatest piirkondadest oma kodust.» 

Direktor märkis, et sellisel juhul saab töösuhe põhineda eelkõige vastastikusel usaldusel ja kui seda kuritarvitatakse, tuleb nii vastutusrikka ameti pidamisest paraku loobuda.

Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud tabasid eile Tartumaal Kõrveküla kandis «Kõik puhuvad» reidi käigus viis alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, kellest kaks olid reisijaid vedanud liinibussijuhid.

Kella 8.20 paiku peatati Jõgevamaalt Tartusse sõitnud maaliinibuss, milles oli umbes 40 reisijat, mille roolis olnud 64-aastane Valdeko oli alkoholijoobes. Ka 20 minutit hiljem peatatud, reisijaid pilgeni täis olnud maaliinibussi rooli keeranud 49-aastane Ivar oli alkoholi tarvitanud. Seegi buss oli liikumist alustanud Jõgevamaalt ning suunaks võtnud Tartu linna.

Bussifirma saatis välja kained juhid ning reisijad toimetati turvaliselt sihtpunkti. Mõlema bussijuhi suhtes alustas Lõuna prefektuur menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles