Kruuse: Streik Tartus on muutunud poliitiliseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnapea Urmas Kruuse avaldas nördimust täna Tartus toimuva transpordi ametiühingu korraldatud toetusstreigi pärast.



«Ajal, mil Tartu linn investeerib ühistranspordi arengusse 50 miljonit krooni, parandab ühistranspordi kasutajate sõidumugavusi ja püüdleb sõidugraafikute optimaalsuse poole, toimub Tartus kõige pikem ja valusam streik Eestis,» avaldas Kruuse oma nördimust.



«Streigi mõte ei tohi olla luua linlastele kestvaid kannatusi ja ebamugavusi. Streik on vihje millelegi ühiskonnas toimuvale, kuid kindlasti mitte kättemaksuvahend poliitilises võitluses.  On koolilõpetamiste ja kooliõpilaste esimesed koolivaheaja päevad ning kõige valusamalt tababki streigilöök peresid, tööinimesi ja koolinoori.»



Kruuse lisas veel, et täna hommikul alanud streik kestab kõige kauem Tartus ja talle tundub ebaõiglane, et just tartlased peavad teenimatult pikalt bussideta hakkama saama.



«Kui Tallinnas ja Pärnus kestab streik tunni või on juba lõppenud, siis Tartus terve tööpäeva kestev streik on võtnud vägisi poliitilise mõõtme, milles kannatajaks eelkõige linnakodanik.»



Tartu meer märkis, et inimesed, kes liituvad ametiühinguga, peaksid aru saama, et on oht muutuda erakondade mängukannideks. See on löök ühistranspordi usaldusväärsusele, mille tagajärjel võivad kaduda ka töökohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles