Aura vahetas vee ja saab uue sauna

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura veekeskuse juhataja Kairi Ustav ja tehnikajuht Tarmo Lääts seisavad keset tulevast sanaariumi.
Aura veekeskuse juhataja Kairi Ustav ja tehnikajuht Tarmo Lääts seisavad keset tulevast sanaariumi. Foto: Kristjan Teedema

Suvisest remondipausist ei pääse ka tulevikus.Tartu veekeskuses saab jälle ujuda, sest suures basseinis on pärast suvist remonti vesi sees. Veepargis ja terviseklubis ehitamine veel jätkub.

«Uus vesi, basseinis uuendati vuugid, seinte värvimised, ventilatsioonile pandi vahele automaatikat, saunades uued lavalauad ja naiste pesuruumis uued dušipaneelid, kokku 14,» loetles Aura juhataja Kairi Ustav, mis on veekeskuse ujulas suvise remondiga ära tehtud.

Ujula tundub endine, olemuslikku muutust ei ole. «Ujula on sama, lisaväärtust on siia raske tekitada, meil on Eesti kõige moodsam ujula,» lisas Ustav.

Kliente, kes Aurast puudust tundsid, on. Juba mõne esimese tunniga tuli neid 55 ja samal ajal käis hoogne registreerimine laste ujumise algõpetuse suvistesse rühmadesse. Rühmi tuleb 11, igasse mahub 20 last.

Uus saun
Muutusi on rohkem aga terviseklubis ja veepargis. Terviseklubi puhkeruum, mille ühes servas oli varem valgusteraapia ja teises ilusalong, on praegu suur ehitustanner. Ruumi keskele valmib ümara põhiplaaniga sanaarium. See on Aura esimene ühissaun.

Veekeskuse tehnikajuht Tarmo Lääts rääkis, et selles saunas on temperatuur 65 kraadi, mis selles mõttes paras, et ei võta kohe higistama. Selline saun sobib ka lastele hästi. Saunas on valgus ja mängib muusika.

Sama ruumi servas on ilmet võtmas veel üks poolkaare kujuga pink. Ustav tutvustas, et tulevad köetavad lamamistoolid, millelt on hea Emajõele vaadata.
Valgusteraapiatuba veekeskusesse enam ei jää, ka iluteenused on välja kolinud. Nende külastatavus oli Ustavi hinnangul tagasihoidlik.

Veepargis on uudiseks uued käimlad, nõnda et edaspidi ei pea jooksma neid kaugele otsima.
Veepargi basseinid on siiski veel veest tühjad, sest ehitus on üsna pooleli. Ustav sõnas, et veepark avatakse 15. augustil ja terviseklubi, mille juurde kuulub uus saun, tehakse lahti septembri alguses.

Aura lasi vilet
Suur töö käib veekeskuses mujalgi. Käsil on terrassi uuendamine, millega on juba aastaid olnud mure, et see jookseb läbi.

Uuendatud on seadmeid, et need oleksid ühtaegu säästlikumad ja tõhusamad.

Kuid näiteks ventilatsioonile võimsuse lisamine on toonud uusi probleeme, mis vajavad lahendamist, märkis Ustav. Nimelt on kiirem õhu liikumine pannud õhu vilisema, nõnda et see segab Tigutorni elanike und. Aga sellegagi tegeldakse.

Suvistest remondipausidest veekeskus ei pääse Ustavi sõnul ka tulevikus. Majanduslikust aspektist vaadates võiks veekeskus suvel isegi pikemalt kinni olla: poolest juunist poole augustini viib maja välja rohkem kui teenib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles